Vornanen: Mihin perussuomalaiset majoittaisivat turvapaikanhakijat?

Kotimaisen ja kansainvälisen lainsäädännön kautta turvapaikanhakijoilla on oikeus välttämättömään suojaan ja huolenpitoon turvapaikkahakemuksensa käsittelyn ajan, kaupunginvaltuutettu Jukka Vornanen (vihr.) toteaa.

arkistokuva

Perussuomalaiset ilmoittivat tänään keräävänsä nimiä valtuustossa, jotta Turun hätämajoitustiloja koskeva ratkaisu tuodaan valtuuston käsittelyyn. Puolue perusteli esitystä sillä, että hätämajoitustila on periaatteessa vastaanottokeskuksen toimintaa.

Turun kaupunginvaltuutettu Jukka Vornanen (vihr.) perää, mikä perussuomalaisten ratkaisu hätämajoituksen järjestelyksi sitten olisi:

- Kaupunginhallituksen päättäessään turvapaikanhakijoiden hätämajoituksesta, turvapaikanhakijoiden määrä oli edellisten viikkojen aikana kasvanut dramaattisesti ja Pansion vastaanottokeskuksen tilat olivat täynnä. Telttamajoitus oli otettu käyttöön ja tiedossa oli, että mikäli uutta hätämajoitustilaa ei löydy, joudutaan kaikki uudet tulijat majoittamaan telttoihin, kertaa päätöksen lähtökohtia kaupunginhallituksen jäsen, Vornanen toteaa kannanotossaan.

Kaupunginhallitus päätti 7.9.2015 ja sen jälkeen kaupungin hätämajoituskäyttöön osoittamista tiloista on otettu käyttöön Turun keskustassa sijaitseva vanha retkeilymaja ja osa Pernon koulusta. Seuraavaksi SPR laajentaa hätämajoitustoimintaansa Runosmäen kouluun. Kaupunginhallituksen osoittamista tiloista reservissä odottavat Kastun koulu, Mäntykoti ja Niuskalan huoltokoti.

- Mikäli SPR jossain vaiheessa lähestyy Turun kaupunkia uuden pysyvän vastaanottokeskuksen perustamisen tiimoilta, on valtuuston silloin syytä käsitellä asia. Tällä erää kyse on väliaikaisesta hätämajoituksesta, jolla huolehditaan siitä, että turvapaikanhakijoilla on katto pään päällä kylmenevinä syysöinä, Vornanen kommentoi.