Paikalliset

Kiinteistönvälittäjien hinnat: Muualla laskivat, Turussa nousivat

kuvituskuva
 

Turussa asunto-osakkeiden arvonlisäverolliset välitysprosentit nousivat heinä-syyskuussa keskiarvollisesti 0,02 prosenttiyksikköä ja kiinteistöjen vastaavat 0,03 prosenttiyksikköä. Turussa asunto-osakkeen välityksestä kuluttajilta pyydetiin tarkastelujaksolla keskimäärin 4,21 prosenttia. Kiinteistöjen välityksessä vastaavasti keskipalkkioksi pyydettiin 4,34 prosenttia sisältäen arvonlisävero.

Asunto-osakkeiden arvonlisäverollisten välityspalkkioiden koko maan keskiarvo laski vuoden kolmannella neljänneksellä 0,01 prosenttiyksikköä. Suomen asunto-osakkeen ammattivälityksen keskiarvopalkkio oli tarkastelujaksolla 4,17 prosenttia sisältäen arvonlisäveron. Edullisinta asunto-osakkeen välityspalvelu oli edelleen Kuopiossa. Kalleinta asunto-osakkeiden välitys sen sijaan oli Hämeenlinnassa ja Lappeenrannassa.

Kiinteistöjen arvonlisäverolliset välityshinnat säilyivät koko maan tasolla keskiarvollisesti ennallaan. Kaikkein edullisinta kiinteistöjen välitystä tarjottiin niin ikään Kuopiossa. Kuopiolaisvälittäjät pyysivät asunto-osakkeen välityksestä keskimäärin 3,68 prosenttia sisältäen arvonlisäveron. Kalleinta kiinteistönvälitys oli Hämeenlinnassa, jossa omakotitalon välityksestä pyydettiin keskiarvollisesti prosenttia.

 

 

= = = = =

 

Asuntojenmyynti.fi on Effortia Oy:n suomalainen kiinteistönvälityksen maksuton tietopalvelu. Palvelu seuraa välitysyritysten lain hintamerkintäasetuksen mukaan ilmoittamia välityshintoja sekä välitysliikelain välitystoimipisteiltä edellyttämiä ammattipätevyystasoja.

 

Hintatiedot perustuvat Effortia Oy:n tarjoamaan kuluttajille maksuttomaan kiinteistönvälityksen välityspalkkiovertailuun Asuntojenmyynti.fi:hin.

Näin kiinteistönvälitystä hinnoitellaan

  • Asunto-osakkeilla ja kiinteistöillä on ammattimaisessa kiinteistönvälityksessä lain mukaan erikseen omat prosenttinsa. Karkea jako on, että asunto-osakkeita ovat tavanomaisimmin kerrostaloasunnot, rivitalot ja paritalot. Omakotitalot ovat normaalisti kiinteistöjä.
  • Asuntojenmyynti.fi ei vertaile vapaa-ajan asuntojen välityspalkkioita ja siten tässäkään julkistuksessa ei ole kyse vapaa-ajan asuntojen välityshinnoista.
  • Mikäli hinnan kehitys on ollut miinusmerkkistä tarkoittaa tämä, että tarkastelujaksolla hinnat ovat laskeneet ja päinvastoin.
  • Viiva taulukossa hintakehitystä mittaavan luvun kohdalla tarkoittaa, etteivät kyseisen kaupungin listahinnat ole kehittyneet tarkastelujaksolla suuntaan tai toiseen.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat