Paikalliset

Korttelipoliisit voisivat rauhoittaa Turun lähiöitä

Pansio ja Perno ovat lähiöitä, jotka voisivat hyötyä korttelipoliiseista.

Teemu Nurmi


Turun kaupungissa on keskusteltu korttelipoliiseiden tuomisesta alueen lähiöihin. TVT Asunnot lähtisi innoissaan hankkeeseen mukaan.

– Tarvetta tällaiselle olisi. Alueille kaivataan kuuntelijaa, joka ei ole liian kaukana. Pansio-Pernoon olisi varmasti tarvetta korttelipoliisille tai aluetyöntekijälle. Ehkä myös muillekin alueille, missä on paljon maahanmuuttajia, TVT Asuntojen toimitusjohtaja Teppo Forss ehdottaa.

TVT Asunnot varautuu siihen, että kasvavat turvapaikanhakijamäärät tuovat myös lisää hakemuksia yhtiön vuokra-asuntoihin. Tällöin nousee tärkeäksi turvapaikanhakijoiden integrointi.

– Ennakoimme, että pääkaupunkiseutu vetää enemmän turvapaikanhakijoita puoleensa, mutta hakemusmäärät voivat meilläkin nousta sadoilla, Forss ennakoi.

Nyt TVT:lle tulee vuosittain 8500 hakemusta. Määrä ei kuitenkaan kerro asunnon tarvitsijoista, vaan siinä on mukana asuntoa vaihtavat.

– Sama kehitys on nyt näkyvissä kuin 1990-luvulla eli haetaan alhaisemman vuokran asuntoa. Myös maalta kaupunkiin muuttohalu näkyy, kun etsitään töitä tai koulutusta.

Ensi vuonna TVT rakentaa palveluasumista Kuralankadulle ja pienemmän vuokra-asuntokohteen Suksikujalle. Huomattavasti isompia kohteita on tulossa myöhemmin Ruusukortteliin ja Mäntymäkeen, mutta kaavoitusprosessi niissä on vielä kesken.

– Meidän pitäisi rakentaa 150–200 asuntoa vuodessa, ja tästä tavoitteesta ollaan jäljessä. Tonttien saaminen on ollut ongelmana, mutta nyt olemme itse aktivoituneet tässä, Forss huomauttaa.

Loppuvuotta TVT:n osalta sävyttävät peruskorjausten valmistumiset. Vuoden lopussa valmistuu 105 asunnon peruskorjaus Pernossa. Ensi vuoden alussa taas saadaan päätökseen Stålarminkatu 27-33:n kohde.

Panostuksista huolimatta vuokrankorotukset on yhtiössä kyetty säilyttämään maltillisina. Keskimäärin vuokrat nousevat ensi vuonna 0,3 prosenttia, mikä tarkoittaa enintään kymmenen euron korotusta kuukaudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat