Paikalliset

Sokos Wiklundista tulee pieni kauppakeskus - Wikkelle muutti nyt Tokmanni!

Sokos Wiklund -tavaratalo alkaa olla kuin pieni kauppakeskus.

Sarita Myllyniemi ja Tuuli Sinisalo viimeistelivät Tokmannin Kausitoria viime hetkillä ennen ovien avaamista.

Teija Uitto


Tokmanni avasi torstaina uuden myymälänsä tavaratalo Sokos Wiklundin toisessa kerroksessa.

– Meidän normaali myymäläkoko on yli 2500 neliötä. Nyt kyseessä on kaupungin keskusta. Tämä on pyritty ottamaan huomioon tuotteita ja tilaa mietittäessä, Tokmannin toimitusjohtaja Heikki Väänänen kuvailee.

Wiklundin sisään on rakennettu kompakti, tuhannen neliön käyttötavarakauppa, joka korvaa Brahe Centerissä toimineen myymälän.

Sokos Wiklund -tavaratalo alkaa pala palalta olla kuin kauppakeskus. Sokoksen, S-marketin, W Cafén ja viinimyymälän lisäksi tavaratalon sisällä toimivat myös Eurokangas, Click Shoes, Oral-hammashoitola, Alko, kauneushoitola, parturikampaamo, pankki, apteekki, kukkakauppa ja suutari.

Huonekaluliike Vepsäläinen avaa Wiklundilla joulun alla ja tammikuussa 2016 taloon tulee vielä JYSK.

– JYSK täydentää hyvin Wiklundin kodin ja sisustamisen liittyvää palvelutarjontaa ja lisää samalla Wiklundin houkuttelevuutta monipuolisena ostospaikkana, Sokoksista ja Emotioneista vastaava ketjujohtaja Janne Reunanen Turun Osuuskaupasta arvioi.

JYSKin markkinointipäällikkö Riikka Leskinen sanoo, että uudelle JYSK-myymälälle on haettu Turun keskustasta paikkaa jo jonkin aikaa.

– Wiklund erittäin perinteikkäänä ja vuosien saatossa menestyväksi todistettuna kauppapaikkana, aivan keskustan isojen asiakasmäärien äärellä tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden.

JYSKin aluevaltauksen jälkeen Sokos Wiklundilla on vielä vuokrattavana liiketilaa 1. ja 3. kerroksessa.

–  Teimme Sokoksella vuoden 2015 alussa tuotealueiden karsintaa, jolloin meillä loppui lasten vaatteiden, lelujen urheiluvälineiden ja viihde-elektroniikan osastot. Näiltä tuotealueilta jäi tyhjäksi liiketilaa, jota olemme tarjonneet vuokralle, Reunanen kertoo.

Sokoksista vastaava ketjujohtaja uskoo, että uudet liikkeet vahvistavat entisestään Sokos Wiklundin imagoa Turun keskustan keskeisenä ostopaikkana.

Tokmannin toimitusjohtaja Heikki Väänänen odottaa, että myymälätilat Wiklundilla houkuttelevat uusia asiakkaita.

– Myymälämme tulee keskustassa paremmin esille. Asiakkaat haluavat ostamisen olevan helppoa ja tämä tarkoittaa, että myymäläverkoston pitää olla lähellä niitä paikkoja, joissa asiakas suorittaa päivittäisostamistaan, hän perustelee shop in shop -ratkaisua.

Tavaratalo Sokos Wiklundin
historia alkoi rautakaupasta

Liikemies Axel Wiklund perusti Kauppias- ja Eerikinkadun kulmaukseen rautakaupan vuonna 1895. Myöhemmin tästä rautakaupasta kehittyi Oy Wiklund Ab.

Nykyinen liiketalo valmistui vuonna 1958. Valmistuessaan Wiklund oli Suomen toiseksi suurin yksityinen tavaratalo. Sitä suurempi oli vain Helsingin Sokos.

SOK osti vuonna 1958 Wiklundin tavaratalon Wiklundin perikunnalta ja Oy Wiklund Ab siirtyi 1959 Turun Osuuskaupan hallintaan.

Wiklundia laajennettiin vuonna 1963, kun korttelin kulmaan rakennettiin kahdeksankerroksinen torni.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat