Turkulaiselle kaksi palkintoa

Turkulainen on ollut jo vuosia ammattilaisraadin arvioimassa kilpailussa maan eniten palkittu kaupunkilehti.

Tänä vuonna kärkipaikan pitäjä vaihtui, kun Uusi Rovaniemi -lehti valittiin jo neljännen kerran Vuoden Kaupunkilehdeksi.

Turkulainen on voittanut tittelin kolme kertaa, vuosina 2006, 2003 sekä 1998, ja muitakin palkintoja on tullut lukuisasti. Turkulainen on nyt toiseksi palkituin kaupunkilehti.

Tälläkin kertaa saimme peräti kaksi palkintoa: Vuoden sivu -sarjan pronssi heltisi sivulla, joka julkaistiin juhlalehdessämme viime syksynä. Toimittaja Teemu Nurmen juttu kertoi Aurajoen menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Sivun komean ulkoasun suunnittelusta, taitosta ja piirroksesta vastasi ad Merja Hytinmäki.

– Sopivasti paikallinen, tietoa antava, kuvitus hyvin taitettu, ei menty siitä missä aita on matalin. Erityisansio grafiikan käytöstä, tuomaristo kiitteli Turkulaisen palkittua sivua. Sarjan voitto meni Uudelle Rovaniemelle.

Tarina, jota lukeesormi mustana

Turkulaisen toinen palkinto tuli kolumnisarjasta: toimittajamme Teija Uitto nappasi sen kolumnillaan Kotiin vai vanhainkotiin. Kolumni kuvasi koskettavasti vanhusten yksinäisyyttä.

– Tarina, jota lukee sormi mustana. Se vie mennessään ja jättää harvinaisen kivuliaan kiven mielen kenkään, juttusarjan tuomarina toimiva toimittaja-kirjailija Aino Suhola arvioi. Sarjan voitti Anna-Reetta Suhonen Viikkosavosta.

Kaupunkilehtikilpailu järjestetään vuosittain ja sen tuomaristona toimii kutsuraati. Tällä kertaa Vuoden kaupunkilehtiraatiin kuuluivat toimittaja Marketta Rentola, valokuvaaja ja ulkoasuasiantuntija Mika Kanerva, strateginen johtaja Tiina Tynys Dagmar Oy:stä ja edellisen vuoden voittajalehden päätoimittaja Petri Vähä Karjalan Heilistä. Juttusarjojen tuomareina toimivat kirjailija, toimittaja Aino Suhola Keskisuomalaisesta sekä toimittaja, tiedotuskonsultti Katariina Kivistö.

Kaupunkilehtien Liitto on 60 kaupunkilehden etujärjestö.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat