Paikalliset

Wiklundin rakentanut Kivikartio Oy toiminut 70 vuotta

Wiklundin tavaratalon on tänä syksynä ollut julkisuudessa sisätilojen muutostöittensä ja vuokralaistensa kautta.

Eero Tahvanainen
Kivikartio Oy on tullut tunnetuksi Turussa rakennusliikkeenä, jonka merkkipaalut tunnetaan. Yhtiö on rakentanut muun muassa Wiklundin tavaratalon, Turun Ylioppilastalon ja Kylmäpihlajan majakan.

Yhtiö aloitti rakennusliikkeenä vuonna 1945 ja täyttää tänä vuonna jo 70 vuotta.

Vuonna 1985 Kivikartion toimitusjohtaja Pauli Lappalainen päätti luopua rakennustoiminnasta, joka myytiin aikanaan Hankkija-Puolimatka Oy:lle. Kartio-yhtiöt keskittyi jatkossa Kiinteistökartio-nimellä kiinteistöjen ja toimitilojen vuokraamiseen ja kehittämiseen. Vuokrattavia tiloja oli tuolloin noin 35 000 neliömetriä.

Nykyään Kiinteistökartio Oy tarjoaa Turussa noin 55 000 neliötä toimitilaa yrityksille sekä runsaasti vuokra-asuntoja yksityisille. Yhtiön tavoitteena on parantaa tilojensa energiankäyttöä ja ekologisuutta.

–Olemme keskittyneet erityisesti toimitilojen poistoilman lämmöntalteenottoon sekä lämmöntuotantoon kompressoritekniikalla, kertoo Kiinteistökartion nykyinen toimitusjohtaja Niko Lappalainen, Pauli Lappalaisen pojanpoika.

Kiinteistökartion viimeisin hankinta on Helsingintien varressa sijaitseva Turku High Tech Centre I, jonka yhtiö hankki Sponda Oyj:ltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat