Paikalliset

Lähetä kuva Linnankadusta - osallistu taideteokseen

Taiteilija Heli Mäki-Arvela poseeraa siinä, missä Linnankatu todella alkaa.

Teemu Nurmi


Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittava Heli Mäki-Arvela on valinnut opinnäytetyökseen periturkulaisen kohteen, joka jollain tavalla koskettaa suurta joukkoa turkulaisia.

Linnankatumme on yhteisötaideprojekti, jonka tarkoitus on koota kadun historiasta kiinnostuneet ihmiset tekemään lähinnä kuvilla rakennettavaa aikajanaa Köysiratagalleriaan huhtikuussa 2016.

Teoksen rakentamiseen voi siis osallistua kuka vain lähettämällä kuvia, jotka liittyvät omaan historiaan ja jollain tavalla samalla Linnankatuun. Mäki-Arvela muistuttaa, että kuvien ei tosiaan tarvitse olla perinteisiä maisemakuvia vaan ne voivat olla myös arjesta kertovia otoksia asioista, ihmisistä, eläimistä, kasveista, mistä vain.

Kuvasta voi myös lähettää vain osan eli siitä voi leikata esimerkiksi itsensä pois, jos ei halua kasvojaan teokseen. Mäki-Arvela toivoo, että kuvan lähettäjä laittaisi mukaan kuvanottovuoden, koska vain siten lopullinen teos toimii aikajanana.

Mukaan voi laittaa myös tekstiä, mutta Heli Mäki-Arvela on ensisijaisesti tekemässä taideteosta, jossa kirjallisilla selostuksilla on vain pieni rooli.

– Jos tekstejä tulee paljonkin, niin niistä voi myöhemmin tehdä jonkin kirjallisen julkaisun, Mäki-Arvela sanoo.

Yhteisötaideprojekti tarkoittaa sitä, että jokainen kuvan lähettäjä on keväällä tervetullut suunnittelemaan teoksen konkreettista esitysasua ja ihan käytännössä rakentamaan sitä.

– Aikajanan tarkka muoto on vielä avoin, mutta juuri siksi kaikki projektiin osallistuvat voisivatkin tulla yhdessä miettimään sitä.

Turun yliopiston kulttuurihistorian laitos on kiinnostunut Mäki-Arvelan työstä ja on mukana hankkeessa. Taiteilija toteaa, että hän ei siitä huolimatta ole missään nimessä tekemässä tutkielmaa. Hän toivoo valmiin taideteoksen olevan myöhemmin esillä myös kulttuurihistorian laitoksella.

Valokuvia voi toimittaa osoitteeseen Turun Amk, Linnankatu 54-60, 20100 Turku. Projektin Facebook-sivu löytyy hakusanalla ”Linnankatumme”.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat