Paikalliset

Ravintolapäivän tempaus: Turvapaikanhakijat kokkaavat jokirannassa

Turun jokirannassa pääsee maistelemaan eksoottisia makuja ensi lauantaina 21.11. Ravintolapäivänä jokirantaan nousee kuusi telttaa, joissa tarjoillaan maistiaisia Afganistanista, Syyriasta, Irakista, Somaliasta ja Suomesta. Lisäksi yksi annos on ravintola Karu Izakayan keittiömestarin suunnittelema fuusioannos.

Turun kauppakorkeakoulun opiskelijat osallistuvat Valkoisen talon Choose Your Future -haasteeseen. Tarkoituksena on järjestää turvapaikanhakijoille ja suomalaisille luonteva kohtaaminen ruuan merkeissä.

– Turvapaikanhakijat saavat tekemistä ja pääsevät esittelemään omaa kulttuuriaan suomalaisille. Ruuan merkeissä voi rakentaa kontaktia suomalaisiin. Ruoka on yhdistävä tekijä, Choose Your Future -hankkeen vetäjä Tommi Pirilä sanoo.

Turvapaikanhakijat tulevat Turun vastaanottokeskuksesta Pansiosta sekä hätämajoitustiloista. Liikennöitsijä Muurisen bussit hoitavat kuljetukset talkoilla, kaikkiaan busseja on käytössä viisi.

– Toivomme, että turvapaikanhakijoita tulee 200–300. Tarkoituksena on saada aikaan kunnon ruokakarnevaalit. Paikalla on myös dj. ja bändi.

Teltat sijoittuvat jokirantaan Läntiselle Rantakadulle. Ruokatarjoilua on teltoissa lauantaina kello 11–15 eli samoihin aikoihin kun Turun keskustassa on myös Joulunavaustapahtumia.

Opiskelijat itse vastaavat suomalaisesta ruokatarjoilusta. Mukana on viitisenkymmentä opiskelijaa Turun kauppakorkeakoululta sekä Turun yliopistolta. Turun kaupunki kustantaa aterioitten raaka-aineet. Annoksista saatava tuotto lahjoitetaan SPR:lle ja käytetään vastaanottokeskusten toimintaan.

Jokirannassa on myös selfieseinä, jossa turkulaiset voivat ottaa kuvia yhdessä turvapaikanhakijoitten kanssa. Kuvia jaetaan sosiaalisessa mediassa #chooseyourfuture

Vastaava tempaus toteutetaan Ravintolapäivänä myös Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa ja Oulussa.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat