Pelipäivä

Superlupaus Albion Ademin oharit on saamassa onnellisen lopun

Itseluottamuksen puute ei ainakaan ole esteenä. Tämän nuoren miehen, Albion Ademin, usko omiin kykyihin on ainakin kohdillaan. Superlupaus katosi yllättäen ulkomaille suurseurojen kutsumana. Ademi teki viime syksynä Tepsille kunnon oharit.

TPS:n edustuksen Albion Ademin värikäs kesä katoamisineen on saamassa onnellisen päätöksen. Nuoren miehen ura jatkunee Brittein saarilla. Uusi seura selviää piakkoin.
 

Hannu Tuominen

TPS:n juoniorimyllyn läpikäynyt Ademi pelasi kesällä seuran edustusjoukkueessa kymmenen Ykkösen peliä tehden pari maaliakin. Vuonna 1999 syntynyt lapsenkasvoinen nuorukainen erottautui porukasta sekä kooltaan että taidoiltaan. Kerran Ademi pelasi vain osan ottelusta, mutta puhdisti silti palkintopöydän.

KATOSI KUIN TUHKA TUULEEN

Brittiläiset suurseurat kiinnostuivat turkulaisesta lahjakkuudesta. Albion kävi esittämässä taitojaan muun muassa Manchester Unitedin ja Cityn sekä Stoken organisaatioille. Ilmeisen hyvin meni, ainakin Albion Ademin mielestä.

Alkusyksystä nuori hyökkääjä katosi kokonaan maisemista. Kukaan ei oikein tiennyt minne ja kuinka kauaksi aikaa. Äkkilähtö Tepsin edustusjoukkueesta pudotti Ademin myös ikäluokkansa poikamaajoukkueesta.

Pojan taustajoukkojen innostus saada nuorimies mahdollisimman nopeasti kansainvälisille kentille tuntui hätiköidyltä päätökseltä. Isän luotto poikansa taitoihin vaikutti hämmentävältä. Suurseurojen testeissä käy valtava määrä nuoria pelaajia eri puolilta maailmaa, mutta vain harvoin suomalaispoika pääsee kutsua pidemmälle.

ONNELLINEN PÄÄTÖS

Ademin kohdalla seikkailu Brittein saarilla on mahdollisesti kuitenkin saamassa onnellisen päätöksen. TPS:n edustuksen päävalmentaja Mika Laurikainen on Englannissa tutustumassa Albion Ademin uuden seuran toiveisiin. Mahdollinen sopimus ei todennäköisesti toteudu vielä Valioliiga-tasoisen seuran kanssa. Saarivaltakunnan toiseksi korkein sarjataso, Championship, olisi sekin kova saavutus nuorelle turkulaiselle.

Aika näyttää, riittääkö lahjakkaan suomalaispelaajan taidot pelata aivan huipputasolla.

Albion Ademilla on sopimus TPS:n kanssa vuoden 2016 loppuun. Jos sopimus puretaan, ulkomaisen seuran kontolle tulee mahdollinen siirtosumma. TPS ei ainakaan halua olla esteenä Ademin siirrolle ja kehittymisessä vielä paremmaksi pelaajaksi. Meille on kunnia-asia saada nuoria lahjakkaita pelaajia maailmalle, kertoo seuran hallituksen puheenjohtaja Nicklas Österlund.

Hannu Tuominen

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Pelipäivä

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat