Paikalliset

Food & Fun -festivaalia on kinuttu Helsinkiin - Miten käy?

Tuottaja Jouni Kuru on tuonut Food & Fun -festivaalin isänsä Pekka Kurun kanssa Islannista Turkuun. Tapahtuma on saavuttanut suosiota ja huomiota ympäri Suomen.

Food & Fun

Jouni Kuru istuskelee nojatuolissa rennosti ja leppoisana, vaikka nuorella miehellä on sata rautaa tulessa.

Hän on isänsä Pekka Kurun kanssa tuonut Suomeen Islannista Food & Fun -ravintolafestivaalin. Vaikka festivaali järjestetään seuraavan kerran vasta syksyllä 2016, vierailevia keittiömestareita rekrytoidaan Turkuun jo nyt.

Sen lisäksi Kuru johtaa yritystä, joka maahantuo korkealaatuisia elintarvikkeita Islannista.

– K-Supermarket Manhattanilla on avattu Suomen kattavin Islanti-osasto. Parhaillaan meillä on neuvotteluja käynnissä myös muista myyntipaikoista.

Kuru maahantuo muun muassa vapaana laiduntavan karitsan lihaa.

– Islannissa karitsat elävät kuin porot Lapissa, laiduntaen vapaasti syöden villiruokaa keväästä syksyyn.

Islannista tuodaan myös geotermisellä lämmöllä tuotettua suolaa, jota on tehty 1600-luvulta alkaen samalla menetelmällä. Islannissa tehdään myös hyviä kalatuotteita, olutta ja islantilainen artesaanisuklaakin maistuu suomalaisille.

– Suomesta viemme Islantiin muun muassa Brändön siianmätiä sekä muikunmätiä Itä-Suomesta. Jatkossa viemme myös kalatuotteita. Täällä Varsinais-Suomessa tuotetaan laadukasta possunlihaa, siitä tulee erinomainen vientituote.

Sinänsä on outoa, että Jouni Kuru hoitelee ravintola- ja maahantuontiasioita, sillä hän on opiskellut Turun taideakatemiassa kuvanveistoa ja kuvataiteita.

Joskus vain kaikki keriytyy yhteen.

– Olin ennen Taideakatemiaa pari kuukautta töissä Ravintola Hermannissa. Siellä innostuin ravintola-alasta. Mutta kun Taideakatemiaan on niin vaikea päästä ja pääsin sinne suoraan lukiosta, lähdin opiskelemaan taiteita.

Jouni Kuru opiskeli ja teki siinä sivussa teatteriprojekteja. Yhdessä isänsä kanssa hän kuitenkin haaveili omasta ravintolasta.

Nyt Kurut pyörittävät pop up -ravintola Kipinää kesäisin Kustavissa. Siellä idea Food & Fun -festivaalistakin syntyi.

– Pekka tapasi Ruokamessuilla Islannin suurlähettilään hallintosihteerin Päivi Kumpulaisen. Suurlähetystön innostamana tutustuimme Islannin ravintolamaailmaan. Haimme Kipinään vierailevaa keittiömestaria ja Siggi Hall innostui. Sattumoisin hän oli Food & Fun -festivaalin perustaja.

– Saimme yhdessä idean tuoda festivaalin Turkuun.

Food & Fun -festivaali järjestetään Turussa ensi vuonna jo kolmatta kertaa.

– Festivaalia on kyselty Helsinkiin, mutta sitä sinne viedä. Food & Fun on turkulainen, suomalainen ja kansainvälinen tapahtuma, Jouni Kuru linjaa.

Jouni Kuru

kuvataitelija, kokki

Pop up -ravintola, Kustavin Kipinän talonkokki

Food & Fun -ravintolafestivaalin tuottaja ja markkinointipäällikkö

johtaa 100 Rabbits Trading Companya

tehnyt Taideakatemiassa ja Turun ylioppilasteatterissa lavastustöitä, äänisuunnittelua, kuvausta, markkinointia ja julisteita

Turkulaisen uusi blogisti

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat