Paikalliset

Näin muuttuu Länsikeskus

ASUMINEN Suikkilan kartanon Gränsbacka-alueen rakennustyöt ovat käynnissä.

Länsikeskuksen uusi asuinalue valmistuu luultavasti vuonna 2017.

NCC

Suikkilan kartanon naapuriin nousee lähivuosina uusi asuinalue, jonka rakennuttaja NCC Asuminen on nimennyt Gränsbackaksi.

Nimi juontuu paikalla olleesta Gränsbackan tilasta. Pahaniemen kylään kuuluneen tilan 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun rakennukset purettiin reilusti yli kymmenen vuotta sitten. Silloin käynnistyi myös Suikkilan kartanon alueen kaavoitus asuntorakentamiseen.

NCC rakentaa parhaillaan ensimmäistä Gränsbackan taloa Ulriikaa. Sen arvioitu valmistumisaikataulu on kesäkuussa 2016, NCC Asumisen aluejohtaja Marjo Jaakkola kertoo.

Gränsbackaan nousee kaikkiaan kymmenen asuintaloa, joihin tulee 450 asuntoa. Rakenteilla olevaan Ulriikaan tulee 48 asuntoa yksiöistä neliöihin.

– Ulriikan myynti on edennyt hyvin ja tarkoituksemme on aloittaa seuraavan talon, Gränsbackan Loviisan markkinointi kevään 2016 aikana. Tulevien NCC Tähtikotien lisäksi alueella on tällä hetkellä rakenteilla asuntoja myös Satolle, Jaakkola sanoo.

Suikkilantien, Satakunnantien ja Pläkkikaupunginkadun rajaama pläntti lienee nyt ja jatkossa yksi Turun halutuimmista asuinalueista. Vieressä on maan suurimpiin kuuluva K-Citymarket, Prisma, pian Lidl sekä iso joukko muita palveluita.

Marjo Jaakkolan ei ole vaikea löytää Länsikeskuksesta kehuttavaa.

– Ensinnäkin sijainti ja joukkoliikenneyhteydet ovat erinomaiset. Jo monipuolisten ja kehittyvien kaupan palveluiden lisäksi alueella on tarjolla esimerkiksi kauneus-, terveys- ja liikuntapalveluja. Aivan läheltä löytyvät myös koulut ja päiväkodit sekä yhteydet läntisen Turun kuntoilureitistöihin.

NCC:n toteuttamat kohteet valmistuvat arvion mukaan vuonna 2017.

Gränsbackan vieressä oleva Suikkilan kartano on yli 200 vuotta vanha. Piharakennus, mahdollisesti leivintupa ja renkitupa, vuodelta 1780. Suikkilan kartano kuuluu Maakuntamuseon luetteloimiin rakennussuojelukohteisiin.

Uudelle asuinalueelle rakennetaan Satakunnantien varteen autokatoksia. Alueelta tulee Satakunnantielle yksi ajoliittymä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat