Paikalliset

Klubin tilalle tullut Gong avautuu - tältä siellä näyttää

KLUBI Gong avautuu Humalistonkadulla. Katutaso ja kakkoskerros ovat uudistuneet, ylin kerros ei ainakaan vielä.

Janne Kiviniemi on Gongin klubijohtaja.

Teemu Nurmi

Uusi live-klubi Gong avautuu vanhan Klubin paikalle Humalistonkadun sisäpihalle tämän viikon torstaina. Turkulainen kävi etukäteen kurkkaamassa, miltä tiloissa nyt näyttää.

Keikkakerrosten uudet nimet ovat Gong 1 (entinen Live) ja Gong 2 (entinen Ilta). Suurimman yleisökapasiteetin Gong 1 ei toistaiseksi ole juurikaan muuttunut. Baaritiski sekä aulabaari ovat uudistuneet, äänentoistoon ja valaistukseen tehdään päivityksiä. Muuten tila säilyy toistaiseksi muuttumattomana.

– Ylin kerros on tällaisenaan toimivin vanhoista Klubin tiloista. Mietimme sen uudistamista myöhemmin. Kaikkia tasoja ei voi samaan aikaan remontoida, Gongin klubijohtaja Janne Kiviniemi sanoo.

– Tämähän on monen artistin suosikkisali Suomessa. Tilassa saa aikaan intiimin meiningin, mutta samalla myös 500 ihmisen suurehkon keikan, Kiviniemi jatkaa.

Gong 2 eli kakkoskerros on jatkossakin korkeatasoisten klubi-iltojen paikka. Ehkä kuitenkinvaihtoehtoisempaa musiikkia kuin Gong 1:ssä, runoiltoja, stand upia...siis yleistä klubimeininkiä, määrittelee Kiviniemi.

Tila on valoisampi kuin ennen. Bändilava pysyy vanhalla paikallaan. Pylväsmäiset palkkirakenteet ovat jakaneet tilan kuin kahtia eli lähempänä ikkunaa ollut yleisö on jakautunut ikään kuin eri katsomo-osaan.

Keskellä salia olevia rakenteita ei ole voinut purkaa, koska ne ovat kantavia, mutta uudet omistajat ovat poistaneet pylväistä holvikaaret, mikä on tuonut tilaan yhden, yhteisen osan tunnetta ja joka puolelta parempaa näkyvyyttä lavalle.

Gongin Bar Vino sijaitsee entisen Kolon paikalla katutasossa. Bar Vinosta pääsee edelleen keikkatiloihin, mutta se on myös itsenäinen seurusteluravintola, jossa on hyvä olut- ja viinilista. Baarissa on tasoitettu vinoa lattiaa ja otettu pääsävyiksi vaalea ja harmahtavaa, jota tummempi sisustus täydentää.

Kolossa kävi hyvin nuorta väkeä, Bar Vinoon tavoitellaan mahdollisimman laajaa asiakaspohjaa hyvin eri-ikäisistä.

Sekä Gongin että Bar Vinon ovat suunnitelleet Tom Gustafsson ja Antti-Jussi Silvennoinen. Gustafsson vastaa nykyään Pori Jazzin festivaalialueen ulkoasusta. Hän on aiemmin tehnyt tilasuunnittelua muun muassa Blankoon ja Alvariin. Silvennoinen puolestaan tunnetaan parhaiten &Bros -kollektiivinsa palkitusta Compleated-valaisinsarjasta.

Koko mestan nimi Gong viittaa Janne Kiviniemen yhden version mukaan värähtelevään ääneen, joka gongiin lyötäessä raikaa, mutta kansan suussa se voi kääntyä miten vain. Gonghan sijaitsee porttikonkissa.

Gongin keikkoja

28.1. Mikael Gabriel

29.1. Steve'n'Seagulls

4.2. Sea+Air

6.2. Hola ghost, Olavi Uusivirta

26.2. Jarkko Martikainen, Matti Johannes Koivu

27.2. Maj Karma

5.3. Reino Nordin, Dave Lindholm

9.3. Saul Williams

23.3. J. Karjalainen

8.4. Mira Luoti

20.4. Ismo Alanko

7.5. The 69 Eyes

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat