Paikalliset

Jooga ravitsee mieltä ja kehoa

HYVINVOINTI Hot joogan Suomeen tuonut studio palasi Turkuun.

Harriet ja Petri Linnankivi avasivat Hansaan joogastudion.

Tomi Kangasniemi

Joogapaikkoja tuntuu avautuvan Turkuunkin jatkuvasti. Uusin tulokas on Hansassa aloittanut Yoga Nordic. Se tosin on turkulaisille entuudestaan tuttu. Day Spa Laguunin tiloissa joogattiin Yoga Nordicin tahtiin viitisen vuotta, kunnes toiminta loppui vuonna 2011. Kun sopiva paikka löytyi vanhan Gardenia-ravintolan tiloista, tuli Turkuun paluu nyt ajankohtaiseksi.

Yoga Nordicilla on jo entuudestaan kolme joogastudiota pääkaupunkiseudulla. Turun yksikön omistavat pariskunta Harriet ja Petri Linnankivi. Harriet on alan pioneereja Suomessa, sillä hän on tuonut Suomeen esimerkiksi hot joogan.

Mutta miksi joogastudioita tuntuu juuri nyt avautuvan niin paljon?

– En tiedä. Tuntuu siltä, että kaikki joogaopettajat haluavat oman joogakoulun, Petri naurahtaa.

Linnankivien mukaan kilpailu on alalla etenkin pääkaupunkiseudulla kovaa. Yoga Nordic luottaa kisassa pitkään kokemukseen. Kilpailijoista erottaudutaan tarjoamalla tuntivalikoimaa niin aloittelijoille kuin harjaantuneillekin.

– Olemme helposti lähestyttävä joogakoulu. Jokainen opettaja tietää, mitä jooga tarkoittaa, mutta meillä ei mennä henkisyys kärjessä vaan olemme matalan kynnyksen joogastudio, Petri linjaa.

Tuntitarjonnasta löytyy esimerkiksi hot ja air joogaa.

– Pyrimme muodostamaan mielenkiintoisen tavan lähestyä joogaa. Tärkeintä on, että ihmiset tekevät itselleen jotain. Madalletaan sitä kynnystä lähteä tutustumaan itseensä. Ei suoriteta liikaa eikä paineta hampaat irvessä, hän jatkaa.

Maallikosta tuntuu, että jooga on viime vuosina tehnyt ikään kuin paluun trendiharrastukseksi. Linnankivet muistuttavat kuitenkin, että joogaa käsitellään helposti pelkkänä liikuntamuotona, ja silloin unohtuu sen syvempi tarkoitus.

– Jooga-sanahan tarkoittaa yhdistämistä - esimerkiksi hengitystä liikkeeseen, Harrietmuistuttaa.

Joogaan liittyvien fyysisten harjoitustenkin tarkoituksena on terveyden ylläpitäminen. Esimerkiksi air joogassa apuna käytetään katosta roikkuvia silkkiliinoja. Harjoitukset lisäävät liikkuvuutta ja lihasvoimaa sekä avaavat hengitystä.

Toisentyyppistä lähestymistapaa edustaa äänimaljarentoutus, jossa äänimaljojen soitosta syntyvän värähtelyn avulla haetaan kehon syvärentoutusta.

– Lopulta kyse on siitä, miten ravitaan mieltä ja kehoa. Mennään sisälle yksinkertaisempiin asioihin, ja löydetään luonnollinen tapa irtautua hälinästä, Petri Linnankivi tiivistää.

Turussa runsaasti joogatarjontaa

Turussa on paljon mahdollisuuksia jooga-harrastukseen.

Kursseja ja tunteja järjestävät esimerkiksi Suomen Joogaliiton paikallinen jäsenyhdistys, yksityiset joogastudiot ja myös monet kuntosalit.

Nettisivusto www.turkuyogaguide.fi on koonnut kattavan valikoiman turkulaisia joogakouluja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat