Paikalliset

Ammattilaisten vinkit opastavat sisustuksen maailmaan

Sisustusarkkitehdit Katja Lahti (vas.) ja Minna Sukuvaara tarjoavat kirjassaan sukelluksen sisustusalan ammattilaisen työtapoihin.

Tomi Kangasniemi

Sisustuslehtiä ja -tyylikirjoja on jo joka lähtöön, mutta miksi Suomesta ei löydy kokonaisvaltaista sisustusalan käsikirjaa? Tätä tuumivat sisustusarkkitehdeiksi opiskelleet Katja Lahti ja Minna Sukuvaara automatkallaan.

– Katja sanoi sitten, että mitä jos tehtäisiin sellainen, Minna naurahtaa.

Kun Minna oli asiaa pohtinut, päättivät naiset toteuttaa hankkeensa. He lähestyivät alan oppilaitoksia ja ammattilaisia. Palaute kentältäkin oli selvä - kirjalle olisi todellinen tarve.

Kodin sisustussuunnittelun käsikirjasta haluttiin tehdä kattava kirja niin alan opiskelijoille kuin kuluttajillekin. Kirja kertoo havainnollisesti, mitä sisustussuunnitelma sisältää ja miten se toteutetaan. Esimerkkejä annetaan sekä kuvin että piirroksin niin remontti- kuin uudiskohteestakin.

Kirjassa korostuu se, että sisustussuunnittelu on lopulta asiakaspalvelutyötä. Työssä vaaditaan ihmistuntemusta ja psykologista silmää. Tämän ovat naiset oppineet käytännön työssä sisustusalan yrittäjinä.

– Toiset osaavat helpommin sanoa, mistä he tykkäävät. Osa voi puhua myös väärin termein, joten kuvakieli on tosi tärkeä. Pyydämme aina, että ottakaa mieluisia kuvia, Katja tiivistää.

– Aika äkkiä sitten pääsee sisälle asiakkaan mieleen, Minna lisää.

Esimerkiksi kokonaisen omakotitalon sisustuksen suunnittelu on pitkä prosessi, missä ammattilaisen apu tulee tarpeeseen.

– Suunnittelu aloitetaan mielellään jo ennen kuin taloa lähdetään tekemään. On hyvä, että suunnittelija voi vaikuttaa jo tilajakoon ja valaistukseen, Katja muistuttaa.

Sisustusarkkitehdin työssä eniten iloa tuottaa lopulta tyytyväinen asiakas.

– Se, kun asiakas sanoo, että tämä on ihan mun näköinen, mutta itse en olisi osannut tehdä, Katja kiteyttää.

Innostunutta reaktiota kirjailijakaksikko kaipaa nyt myös kirjastaan.

– Toivomme, että ihmiset löytävät kirjan ja siitä tulee aputyöväline.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat