Paikalliset

Hän on Vuoden Turkulainen 2015

Makwan Amirkhani

Arkistokuva

Turkulaiset ovat valinneet Vuoden Turkulaiseksi 2015 ammattilaisvapaaottelija Makwan Amirkhanin. Kilpailussa annettiin reilut 5200 ääntä, Amirkhani keräsi äänistä reilun kolmasosan, yli 1900 ääntä. Valinta julkistettiin Turun kaupungintalolla tänään. Amirkhanin kruunasi voittajaksi Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Makwan Amirkhani (s. 1988) on yksi Suomen tunnetuimmista ammattilaisvapaaottelijoista. Hän on harrastanut erilaisia kamppailulajeja koko ikänsä. Amirkhani on viimeisin suomalaisottelija, joka on saanut sopimuksen Ultimate Fighting Championship -organisaatioon. Hänen painoluokkansa on höyhensarja (68,5 kg).

Amirkhani on tunnettu myös räväkkänä sosiaalisen median keskustelijana. Hän on ottanut vahvasti kantaa Eurooppaa ja koko Suomea koskevaan turvapaikanhakijatilanteeseen olemalla rasismia vastaan ja myös ojentanut maahan tulleita nuoria miehiä käyttäytymään kunnolla.

Amirkhani palkittiin helmikuun alussa Vuoden 2016 Someteko -palkinnolla hänen kyvystään vaikuttaa myönteisesti ihmisten asenteisiin sosiaalisessa mediassa.

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randellille Amirkhanin voitto on myös tärkeä signaali turkulaisten suvaitsevaisuudesta.

– Minulle kaupunginjohtajana on hyvin tärkeää se, että turkulaiset valitsivat vuoden turkulaiseksi maahanmuuttajan. Se on hienosti tehty ja kertoo siitä, että tässä kaupungissa ihmistä arvotetaan tekojensa ja persoonansa, ei alkuperänsä, ihonvärinsä tai uskontonsa mukaan, Aleksi Randell sanoo.

Toiseksi Vuoden Turkulainen 2015 -äänestyksessä sijoittui turkulainen leipomo MBakery ja kolmanneksi Postikorttien Turku Facebook-sivuston perustajat Matti ja Taneli Kulo.

Yleisöltä tuli Vuoden Turkulainen -kilpailuun kaikkiaan lähes 60 ehdokasta. Kilpailun järjestäjien raati valitsi ehdokkaista kymmenen yleisöäänestykseen. Kilpailun raatiin kuuluivat kilpailun järjestäjätahojen edustajat, jotka ovat Turun kaupungin viestintäjohtaja Saara Malila, Turkulaisen päätoimittaja Teija Uitto, Radio Cityn aluetuottaja Marianne Holmström ja Yle Turun päällikkö Antti Korhonen.

Vuoden Turkulainen valittu jo 30 vuotta

Vuoden Turkulainen valittiin ensimmäisen kerran 30 vuotta sitten, jolloin tittelin sai viihdetaiteilija Anneli Saaristo.

Viihdetaiteilijat ja urheilijat ovat olleet turkulaisten suosikkeja läpi kilpailun historian, mutta joukossa on lukuisia koko maassa tunnettuja henkilöitä.

Vuoden turkulaisia ovat olleet muiden muassa eläinsuojeluvalvoja Anja Eerikäinen, ylipuutarhuri Arno Kasvi, jääkiekkoilija Saku Koivu, Miss Suomi Lola Odusoga, jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth, rockartisti Michael Monroe, freestyle-hiihtäjä Pekka Hyysalo ja viime vuonna keittiömestari Erik Mansikka.

Vuoden turkulaiseksi on valittu myös yksi fiktiivinen hahmo. Vuonna 2010 turkulaiset valitsivat Vuoden Turkulaiseksi Pallivahan Marja Tyrnin - näyttelijä Aku Hirviniemen luoman Putous-televisiosarjan hahmon.

Vuoden Turkulainen -kilpailun käynnisti Turussa 30 vuotta sitten Kaupunkilehti Turkulainen. Kilpailussa oli välillä vuosien tauko. Viime vuosina kilpailua ovat järjestäneet yhteistyössä Turun kaupunki, Turkulainen, Yle Turku sekä Radio City, Turku.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat