Ruoka

Tuorepuuro maistuu nyt tältä: testaa omena, mansikka ja aprikoosi

Tiina Kovanen-Bergman

Tuorepuuro valmistuu hetkessä, koska kaikki ainekset laitetaan yhtä aikaa tehosekoittimeen tai soseutetaan sauvasekoittimella. Jos et halua soseuttaa aineosia, voit sekoittaa ne keskenään lusikalla.

Voit syödä puuron heti, mutta jos olet herkkävatsainen, anna sen tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Tuorepuuro säilyy jääkaapissa syömäkelpoisena kolme vuorokautta.

Testaa esimerkiksi nämä reseptit. Ne kaikki ovat kahdelle hengelle.

Omenapuuro

2 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelimaitoa
2 rkl mantelilastuja
2 omenaa
0,5 dl cashew-pähkinöitä
0,5 dl omenamehua
2 rkl hunajaa
1 ml vaniljauutetta, 1 vaniljatanko tai teelusikallinen vaniljasokeria, jolloin vähennä hieman hunajan määrää
1 tl kanelia

Mansikkapuuro

2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl turkkilaista jugurttia
2 dl mansikoita
2 rkl hunajaa
0,5 dl tuoretta minttua
0,5 dl appelsiinimehua
1 luomusitruunan kuori raastettuna

Aprikoosipuuro

2 dl kaurahiutaleita
2 dl kookosmaitoa
2 dl kuivattuja aprikooseja
1 tuore mango tai pieni purkki mangopilttiä
1 passionhedelmä
2 rkl mantelijauhoa
0,5 dl appelsiinimehua

 

Reseptit: Crista Lassfolk-Feodoroff

Lue myös: Näin onnistut tuorepuuron teossa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat