Paikalliset

Koiran raatelukuolema: Sovinto syntymässä omistajien kesken

LEMMIKIT Turkulainen kysyi turkulaisilta, pelkäävätkö he vapaana olevia koiria.

Tässä on menehtynyt Tyson-chihuahua.

Laura Andersson

Lounais-Suomen poliisilaitos tutkii 6.2. Haritun ja Koivulan välisessä metsikössä tapahtunutta koiran raatelukuolemaa järjestyslakirikoksena. Laki on aukoton: koira on pidettävä taajamassa kytkettynä.

Vapaana olleen sekarotuisen koiran, jossa on ripaus Turkulaisen aiemmassakin jutussa mainittua amerikanpitbullia, sekä chihuahuan kohtaaminen johti siis viimeksimainitun kuolemaan.

RikosylikonstaapeliMartti Nummela kertoo kuulleensa, että koirien omistajat ovat ilmeisesti pääsemässä kahdenkeskiseen sovintoon ilman poliisiakin, mutta poliisikin vie tutkintansa päätökseen.

– Vastaavista tapauksista on määrätty muun muassa sakkorangaistuksia, mutta en osaa vielä sanoa, miten tämän asian kanssa käy, Nummela sanoo.

Turkulainen kysyi turkulaisilta, pelkäävätkö he vapaana olevia koiria tai pelkäävätkö he niitä oman koiransa turvallisuuden puolesta. Arvo Malmi sanoo, että koiraa ei kannata pelätä, mutta sen hampaita on syytä kunnioittaa.

– En pelkää, mutta minua ärsyttää oman laumani kanssa kulkiessa, miten joku voi vallata metsät, puistot yms. paikat koirallaan ja meidän on käännyttävä pois, Piia Saarinen toteaa.

– En pelkää vapaana liikkuvia koiria vaikka ammattilaisena eläintenkouluttajana tiedän, kuinka paljon käytöshäiriöitä koirilla on ja kuinka vähän koirat ovat omistajansa hallinnassa. Jos jotain pelkään, niin sitä, että irti oleva koira tulee haastamaan riitaa tai käy suoraan koirieni kimppuun, Jenni Martemo sanoo.

Kommentoijat muistuttavat, että suurin syy löytyy aina hihnan toisesta päästä.

– Hihnan päästä löytyy yleensä vika ja noi pikku koirat saavat ärmentää ja räksyttää isommille koirille yllin kyllin. Koira ei ole myöskään mikään egon jatke, Irene Vapaa muistuttaa.

– Laki on sama kaikille, koira on isännän vastuulla, sitä ei vapaana pidetä, ja kaikki sen tuottama vahinko tulee olla isännän vastuulla, ilman selityksiä. Sekään ei todellakaan ole vahinko, jos narussa ollut koira puree ketä tahansa, toista ihmistä, tai toisen lemmikkiä, Kimmo Tarke toteaa ykskantaan.

Mikä raatelutapaus?

Laura Anderssonin äiti oli 6.2. ulkoiluttamassa kolme chihuahuata Haritun ja Koivulan välisessä metsässä.

Paikalle juoksi yhtäkkiä kaksi suurta koiraa. Toinen kävi yhden Tyson-chihuahuan kimppuun.

Koira tarttui Tysonia niskasta ja kun Tyson putosi maahan, se oli kuollut, Andersson kertoi tapahtumista Turkulaisessa.

Suuria koiria oli ulkoiluttamassa kaksi naista, jotka poistuivat kiireesti paikalta. Lauran äiti jäi yksin metsään kuolleen koiran ja kahden välikohtauksesta selvinneen chihuahuan kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat