Pelipäivä

”Ja lisää tulee” – FBC Turku-Kirkkonummi Rangers 13-4

Tuskin kenttäkuulutus oli ehtinyt kuuluttaa FBC Turun ensimmäistä maalia, kun jo tuli seuraava kotijoukkueen maali. Ja lisää tulee, ehti kuuluttaja hokemaan. Ja tulihan niitä lisää. Peräti kolmetoista. FBC Turku pelasi oikeaan aikaan kauden parhaan pelinsä.

FBC Turku jyräsi alleen Kirkkonummi Rangersin tärkeässä Divarin karsintaottelussa. Aku Kuikka (keskellä) teki ottelussa neljä maalia. Eli melko normisuoritus FBC Turun kaikkien aikojen pisterohmulta.

Hannu Tuominen

MOLEMMILLA HINKU YLÖS

Ilmassa oli ilmiselvästi pudotuspelitunnelmaa. Näitä otteluita on odotettu koko kauden ajan. 2. divisioonassa omaa lohkoaan suvereenisesti dominoinut FBC Turku sai ensimmäistä kertaa tällä kaudella mittauttaa todellisen tasonsa. Divarikarsinnat on julma järjestelmä. Vain harva nousee ylöspäin valtakunnalliseen 1. divariin. Kakkosta pelataan alueellisesti useassa eri lohkossa.

Nyt oli vastassa kaksi perinteistä salibandyseuraa, joilla molemmilla on hinku ylöspäin. FBC Turun tavoin myös Kirkkonummi Rangersilta loppui viime kaudella bensa aivan viime metreillä. Ainakin kotijoukkue pääsee pelaamaan tämän kauden pudotuspelejä laajemmalla rosterilla kuin viime vuonna.

MAALIVAHDIT RATKAISIVAT

Pudotuspeleissä maalivahdit ovat isossa roolissa. Niin tänäänkin. FBC Turun vuoristoratamaista kautta pelaava Christian Del Castillo pelasi tänään unelmapelin. Vastustajan veskarit sen sijaan eivät. Ei edes maalivahdin vaihto toisessa erässä avittanut kirkkonummilaisia. Kentälle vaihdettu Juha Ottelin ei edes ehtinyt torjua kertaakaan, kun Petteri Lepistö teki FBC:n seitsemännen maalin. Tosin FBC Turun vahvuus pelata laukaisupaikkoihin nopeilla siirroilla poikittain ei juuri anna mahdollisuuksia hyvällekään maalivahdille.

Liki kymmenen maalin ero ei ole joukkueen todellinen tasoero. Kirkkonummi aloitti terävästi, mutta Del Castillo otti siinä vaiheessa tärkeät kopit. FBC Turun kaikkien aikojen pisterohmu Aku Kuikka teki ottelun neljästä maalistaan ensimmäisen jo kuuden minuutin kohdalla. Keltapaitojen toinen kaikkien aikojen pisterohmu Markus Järvinen teki tällä kertaa ottelussa kolme maalia.

Santeri Urposen tehdessä 4-0-maalin, kuulosti siltä, miten Kirkkonummen Rangersin vaihtopenkiltä kuului NAKS! Harvoin näkee, miten amatöörisarjoissa pelaaja survoo oman kalliin mailansa turhautuneena poikki. Nyt sekin nähtiin.

MITÄ TULIKAAN SANOTTUA

- Pelattiin kauden paras peli. Vastustaja ei ollut noin huono, mitä numerot osoittavat. Saatiin tänään kanavoitua tunne oikeisiin asioihin. 4-0 jälkeen tuli pieni suvantovaihe, mutta hemmetin hyvä esitys koko jengiltä. Castillo oli maalilla hyvä. Oltiin ainakin valmiit tähän pudotuspelisarjaan (Tuomo Reponen, FBC Turku).

- Kaksi ensimmäistä erää oli ehdottomasti kauden parasta peliämme. Näkee, että äijät on näitä pelejä odottanut. Kun isoja pelejä on harvoin, on haastavaa saada jokainen kaveri syttymään oikeaan aikaan. Vaikka tulos on toi, niin kyllä Kirkkonummi pelasi hyvin. Yleensä olemme vahvimmillaan, kun vastassa on pelaava joukkue. Puolustavaa joukkuetta vastaan on aina hankalaa, mutta Kirkkonummi ei olekaan mikään rokkisählyjoukkue (Teemu Vainio, FBC Turku).

NÄIN JATKETAAN

Pudotuspeleissä kolmetoista maaliakin tekemällä ei saa kuin yhden kiinnytyksen. Viikon päästä Kirkkonummella seuraava peli (la 2.4.) alkaa taas 0-0-tilanteesta. Ottelusarjasta etenee kaksi peliä voittamalla kolmannelle ja ratkaisevalle kierrokselle. Mahdollinen kolmas pelataan heti sunnuntaina (3.4. klo 16.00) jälleen Sport Gardenilla.

Hannu Tuominen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Pelipäivä

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat