Paikalliset

IT-alalle halutaan myös naisia - Turun Koodikoulupäivä tarjoaa maksutonta opetusta

Kuvituskuva.

Arkisto

Tytöille ja naisille opetetaan koodausta lauantaina 7.5. Turussa. Maksuttoman koodikoulupäivän tarkoitus on innostaa naisia IT-alalle.

- Uskon vahvasti, että kaikilla on iästä tai sukupuolesta riippumatta aivan yhtäläiset mahdollisuudet kehittyä ohjelmistoalan ammattilaiseksi. Koodikoulupäivän tarkoituksena on tarjota työkalut ja se ensimmäinen kipinä omien ideoiden toteuttamiseen, tapahtumakoordinaattori Lauriina Holmström sanoo.

Django Dames järjestettiin ensimmäistä kertaa helmikuussa 2015.

- Viime vuoden perusteella tiesimme, että kysyntää naisten koodikoulutapahtumille on mutta ihmisten kiinnostus tapahtumaa kohtaan yllätti meidät – saimme toistamiseen hakemuksia paikkoihin nähden yli nelinkertaisten määrän, Holmström kertoo.

Työnantajien näkökulmasta IT-alalle hakeutuu edelleen aivan liian vähän naisia. Ohjelmistoyritys Sofokus Oy:n toimitusjohtaja Teemu Malinen uskoo syyn olevan syvälle pinttyneessä käsityksessä, että vain miehet pärjäävät alalla. Malisen mukaan molemmille löytyy kuitenkin aivan korvaamaton paikkansa.

- Miehet ovat usein hyvin teknisiä ja mieltävät vaikkapa verkkokaupan rakentamisen pääasiassa toiminnallisuuksien ja tekniikan näkökulmasta. Naiset taas usein miettivät pehmeämpi arvoja kuten käyttö- ja asiakaskokemusta, joka on mielestäni erittäin keskeistä kun pyritään rakentamaan parhaita mahdollisia palveluita, toimitusjohtaja Teemu Malinen Sofokus Oy:sta toteaa.

Tapahtumapäivän rakentamisessa on mukana joukko turkulaisia IT-alan yrityksiä ja työnantajia.

- Lähdin Django Damesin suojelijaksi, koska tämä projekti ja asia on todella lähellä sydäntäni. Uskon että tämän tyyliset hankkeet saavat muutoksen aallon käyntiin, ja haluan ehdottomasti olla osana sitä, Mahon Digital and Marketing- yhtiön toimitusjohtaja ja perustaja Saija Mahon kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat