Paikalliset

Linnanpuistoon nousee Shift - Yli tuhat osallistujaa

The Shiftiä on jo verrattu Slushiin.

Alexander Törnroth, Laura Luukkonen ja Joonas Suominen lupaavat jo nyt, että the Shift järjestetään myös ensi vuonna.

Teija Uitto

Turun linnan puistossa istuu tyytyväinen kolmikko. Ensi viikolla tällä nurmikolla ja Turun linnassa käyskentelee yli tuhat start up -yrittäjää, johtajaa, pk-yrittäjää, sijoittajaa ja liikealan opiskelijaa.

Heidät Turun linnaan vetää Shift -kasvutapahtuma, jossa puhujina on kansainvälisiä huippunimiä, kuten Ravi Belani, Stephen Lake, Cecilia Hertz ja Jonathan Pulitzer sekä suomalaisia bisnestähtiä, muun muassa St1:n Mika Anttonen ja Funzin Aape Pohjavirta.

– Näin suurta kansainvälistä tapahtumaa ei voisi mitenkään järjestää ilman vapaaehtoisten työpanosta. Tapahtuman järjestelyihin osallistuu 150 talkootyöntekijää, Joonas Suominen Turun Nuorkauppakamarista kiittelee.

Talkoissa on mukana opiskelijoita, eri alojen ammattilaisia ja bisnesguruja. Kaikilla on yhteinen halu luoda Turkuun jotain uutta, suurta.

Kun tapahtuman projektipäällikkö Alexander Törnroth aloitti urakkansa 1,5 vuotta sitten, oli vasta idea, että Turkuun pitää saada iso, kansainvälinen tapahtuma.

– Lähtökohtana oli, että mitään tavallista seminaaria ei järjestetä. Tavanomaisia kongressitiloja ei edes mietitty. Halusimme lähteä rakentamaan tapahtumaa aivan toisenlaiseen ympäristöön, hän kertoo.

Nyt Shift järjestetään Turun linnassa ja sen puistossa, after-party Kakolan vankilamiljöössä. Myös ohjelma on hyvin uniikki.

– Halusimme ohjelman, jossa puhujia on vähemmän, mutta he ovat kovatasoisia. Ohjelmaan on varattu paljon aikaa verkostoitumiseen. Kun perinteinen tapa verkostoitua on istua pöydän ääressä ja vaihtaa käyntikortteja, Shiftissä kävellään Linnanpuistossa, vetäydytään pimeään mökkiin keskustelemaan tai kierretään Turkua sähköautoilla, Törnroth kuvailee.

Nurmikolla istuskelee myös Laura Luukkonen on ollut mukana tapahtuman viestinnässä ja markkinoinnissa.. Hän on huolehtinut myös siitä, että kestävä kehitys otetaan tapahtuman järjestelyissä huomioon.

– Tapahtuma on saanut innostuneen vastaanoton kaikkialla. Shiftiä on verrattu Slushiin, mutta emme ole rakentamassa Slushia, vaan omaa kansainvälistä tapahtumaa Turkuun, Suominen korostaa.

Shift on tänä kesänä kaksipäiväinen tapahtuma, mutta myös jatkoa on tulossa:

– Meillä on jo nyt yhteistyökumppaneita ensi vuodeksi, Suominen kertoo.

– Kymmenen vuoden päästä muistellaan, että hei, minä olin mukana jo ensimmäisessä Shiftissä. Tästä tulee ilmiö, hän lupaa.

Tapahtumaa ideoi voittoatavoittelematon yhdistys, Shift ry. Shift ry:n takana on Boost Turku, Turun seudun neljä nuorkauppakamaria, Turun Yrittäjät, Turun kauppakamari ja Turun kaupunki.

the Shift

Kansainvälinen kasvutapahtuma the Shift järjestetään Turun linnassa 31.5.-1.6.

Tapahtumaan odotetaan yli tuhatta kävijää.

Tavoitteena on tuoda eri alojen vaikuttajat, yritykset ja sijoittajat saman katon alle.

Shiftin keskeisiä teemoja ovat tulevaisuuden alat: terveys, oppiminen ja energia.

Lisätiedot: www.theshift.fi

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat