Paikalliset

Padelissa on ainesta kesän hittipeliksi

Julius Lehmuskallio (vas.) ja Max Sjövall ottivat padelissa mittaa Olli Marjamäestä ja Ville Pajakkalasta näytösottelussa.

Pääkaupunkiseudulla padelia on päässyt pelaamaan jo muutaman vuoden ajan. Nyt myös Turun seutu sai oman kenttänsä Kaarinan Aktia Arenan yhteyteen. Olli Marjamäki ja Jouni Jokiniemi uskovat lajin houkuttelevan etenkin tennisharrastajia.
- Kun halli valmistui vuonna 2011, mietimme jo silloin padel-kenttää. Silloin olisi ollut vielä liian aikaista. Nyt koimme, että aika on kypsä. Tämä on tosi hyvä tenniksen sivulaji, Marjamäki kertoo.
Padel on pelinä tavallaan squashin ja tenniksen välimuoto. Kenttä on jonkin verran tenniskenttää pienempi, mutta sitä reunustaa squashista tutut seinät. Palloa lyödään mailoilla verkon yli, ja seinät pitävät pelin käynnissä squashin tapaan.
- Padelia pelataan aina nelinpelinä. Tennikseen verrattuna se on helpompi peli aloittaa. Fyysisyydessä ollaan lähellä tenniksen nelinpeliä ja fiiliksessä lähellä beach volleyta, Marjamäki kuvaa.
Selkeän eron muihin mailapeleihin tuo peliväline. Maila on lyhytvartinen ja materiaaliltaan rei'itettyä keinokuitua. Se on huomattavasti tennismailaa kevyempi. Oikeanlaisessa lyömisessä on tennikseen ja squashiin tottuneelle hieman opettelemista.
Mailan lisäksi peliin tarvitaan sopivat kengät ja pallot, joiksi käy myös tavalliset tennispallot.
Aktia Arenan padel-kenttää voi vuokrata kuka tahansa. Hinta on 16-24 euroa tunnilta. Myös pelivälineet ovat vuokrattavissa. Lisätietoa www.aktia-arena.fi/

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat