Paikalliset

Mein Schiff 5 valmistui etuajassa – kohti Saksaa tänään

Meyerin Turun telakalta valmistui jälleen uusi alus.

Arkistokuva

TUI Cruises vastaanotti tänään Mein Schiff 5 –aluksen Meyer Turun telakalta kymmenen päivää etuajassa. Mein Schiff 5:n köydet irrotetaan Meyer Turun laiturista tiistaina 21. kesäkuuta noin kello 18, ja laiva makaa noin tuhannen miehistön jäsenen kera kolmessa päivässä Kieliin Saksaan.

Mein Schiff 5:ssä suunnittelun keskiössä on ollut matkustajien hyvinvointi ja tilan tuntu. Laivassa on myös useita uusia ominaisuuksia ja tiloja; esimerkiksi kahden Michelin-tähden kokki Tim Rauen japanilaisravintola Hanami. Kannella 14 sijaitsee Laguuni, jossa matkalaiset voivat uida toisessa ulkoilma-altaassa.

Aluksessa on myös panostettu voimakkaasti ympäristöystävällisiin teknologioihin. Hyväksi todettu ja testattu yhdistetty pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmä, sisältäen rikinpoistoyksikön ja katalysaattorit, alentaa merkittävästi Mein Schiff 5:n pakokaasupäästöjä. Järjestelmän ansiosta rikkipäästöt vähenevät 99 prosenttia ja typpioksidipäästöt noin 75 prosenttia. Laivan energiankulutus on neljä prosenttia alempi kuin sisarlaiva Mein Schiff 3:n.

Mein Schiff 5:een mahtuu lähes 2800 matkustajaa.

 

Juttuun lisätty laivan lähtöaika 21.6.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat