Paikalliset

Ruisrockissa uudistuksia – katettu Merilava ja lisää paikallisia ruokatoimijoita

KESÄFESTARIT Turku täyttyy tänäkin viikonloppuna - nyt on Ruisrockin vuoro.

Ruisrock kerää jälleen rock-kansan Ruissalon rannoille.

Eeva Lehtinen

Turussa oli ennen näkemätön tapahtumaviikonloppu, kun kahdet isot markkinat ja Paavo Nurmi Marathon täyttivät kaupungin keskustan.

Kesän tapahtumatarjonta ei suinkaan lopu tähän, vaan heti ensi viikonloppuna pärähtää Ruisrock. Festarin lauantain päiväliput on jo loppuunmyyty.

– Valmistelut tämän vuoden Ruisrockin osalta alkavat olla loppusuoralla ja festivaalin rakentaminen on käynnissä täydellä tohinalla. Aluetta on tälle vuodelle uudistettu monella tavoin, ja palveluita parannettu entisestään, promoottori Mikko Niemelä kertoo.

Uudistuksiin kuuluu uusi katettu Merilava, joka on sijoitettu jättiteltan sisään entisen Lounalavan paikalle. Teltan yhteydessä on 3500 hengen anniskelualue. Myös Niityn anniskelualuetta on laajennettu.

Ruokapuoleen on panostettu niin, että uusina toimijoina mukana ovat Eat My Turku –nimikkeen alla Ludu, Mbakery ja Hus Lindman.

Ruisrock-viikonloppu näkyy Turussa muillakin tavoin. Uutuutena nähdään torstaista lauantaihin Vähätorilla järjestettävä Warm Up Ruisrock –tapahtuma.

Tämä kolmipäiväinen kulttuuripläjäys lämmittää festivaalihenkeä Ruisrockia odottavaan Turkuun musiikilla, kulttuurilla sekä paneelikeskusteluilla.

Vähätorille rakennetaan esiintymislava screeneineen. Siellä nähdään muun muassa livepätkiä Ruisrockista. Tapahtumassa kuullaan myös Turku Rock Academyn paikallisten bändien soittoja. Lisäksi lavalla nähdään kaupunginteatterin ja Elokuvakomission järjestämiä kulttuuriesityksiä. Paneeleissa keskustellaan tapahtumista, kulttuurista, ruoasta sekä juomasta.

– Hyvään festivaaliin kuuluu, että se säteilee myös ympärilleen ja kun mihin tahansa katsookin tajuaa, että jotain tapahtuu. Nyt festarihumuun saadaan kunnon varaslähtö jo torstaista alkaen Vähätorilla juuri sellaisessa oheistapahtumassa, miten festivaalin kuuluukin levittäytyä myös varsinaisen tapahtumapaikkansa ulkopuolelle, Niemelä muistuttaa.

Warm Up Ruisrockin ohjelma tulee olemaan päiväpainoitteista ja ohjelmaa järjestetään torstaina ja perjantaina noin kello 12-18 ja lauantaina kello 10-15.

Perjantai-päivän paneelikeskustelut striimataan Ylelle, ja ne ovat katsottavissa myös jälkikäteen Yle Areenasta.

Ruisrockiin liikkuminen

Bussiliikenne Ruisrockiin (8.–10.7.) hoituu erillisillä festivaalibusseilla, joista löytyy tarkemmat tiedot Ruisrockin omilta nettisivuilta. Festivaalibusseissa eivät käy maksuvälineenä Turun seudun joukkoliikenne Fölin liput, eikä festivaalibussien lipuilla ole vaihto-oikeutta muihin Fölin busseihin. Vaihto-oikeutta ei ole myöskään yöliikenteen busseihin.

Fölin oma Ruissalon bussilinja 8 kulkee tihennetyin vuorovälein Ruisrock –viikonlopun aikana. Kansanpuiston ja Kuuvan kautta kulkevaksi merkityt vuorot ajetaan suoraan Ruissalon puistotietä. Linja 8 lähtee edellisistä vuosista poiketen Kauppatorin Kauppiaskadun puoleiselta sivulta pysäkiltä T22. molemmin puolin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat