Paikalliset

Lidl sekoittaa Länsikeskuksen kilpailutilanteen

KAUPPA Saksalaisketju avaa 21.7. myymälän Viilarinkadulle. Turkulainen kysyi Länsikeskuksessa asioivilta lukijoiltaan, aikovatko he nyt vaihtaa ruokakauppaansa.

Lidl

Turun Länsikeskuksen alueen ruokakauppatarjonta monipuolistuu torstaina 21. heinäkuuta, kun Lidl avaa uuden myymälänsä Satakunnantien ja Viilarinkadun välissä olevalla entisellä pellolla.

Saksalaisketju tuo alueen kilpailutilanteeseen aivan uutta rytinää. Länsikeskuksen päivittäistavarakaupan nykyiset suurtoimijat K-Citymarket Länsikeskus ja Prisma Länsikeskus ovat vain muutaman sadan metrin päässä Lidlistä. Lisäksi saman kehän sisältä saa ruokaa ainakin K-market Neste Oil Satakunnantieltä, Sale Länsikeskuksesta ja Tokmannista.

Turkulainen kysyi lukijoiltaan, mistä Länsikeskuksen kaupasta he nyt ostavat ruokaa, jos alueella käyvät, ja aikovatko he vaihtaa tottumustaan Lidlin tulon myötä. Hieman yli 60 vastaajasta Citymarketin ja Prisman vakikäyttäjät jakaantuvat noin 50/50-osuuksiin ja jotkut ovat hyvinkin vannoutuneita K- ja S-ryhmäläisiä.

– Prisma on paras ja edullisin, en käy Lidl:ssä. Kotimaista ennen kaikkea, Arja Lehtonen kommentoi.

– En hylkää Prismaa, Matilda Marttila ilmoittaa selkeästi.

– Ei vaihdu. On CM jatkossakin, Seija Kuisma vannoo.

Moni on kuitenkin selvästi odottanut Lidliä Länsikeskukseen. Siitä tulee seudun asukkaille ja kauempaakin tuleville vaihtoehto, jossa ainakin käydään.

– Varmaan Lidlissäkin tulee poikettua, mutta itsellä on tietyt syyt käyttää mieluummin Cittaria, Juha Wahlsten kertoo.

– Loistavaa, että saadaan vihdoin Lidl Länkkäriin. Kyllä peruskauppa pysyy silti ennallaan, mut onpa paistopisteen ihanat leivät lähempänä kuin nyt. Lidlin paistopiste päihittää kyllä Cittarin ja Prisman, Pauliina Seikas-Manninen sanoo.

– Lidlissä tulee varmasti käytyä, mutta ei ole se "ykköskauppa", Anne Korsström toteaa.

– Lidlin valikoima houkuttaa ja siellä tulee käytyä kerran viikossa. Cittarissa käydään sen kauppiasvetoisen laadun vuoksi ja Prismassa joskus, lähinnä sijainnin vuoksi, Kati Nesnej ynnää.

– Lidlin sijainti on todella hyvä. Pansiostakin sinne pääsee suoraan bussilla, Tarja Välikangas muistuttaa.

Suuri osa monen kaupan välillä vaihtelevista Länsikeskuksen lähialueiden asukkaista aikoo nyt vaihtaa pysyvästi Lidlin asiakkaaksi, mikä todella enteilee kilpailutilanteen muutosta.

– Tähän asti olen käynyt Citymarketissa, mutta Lidl tulee kyllä olemaan jatkossa se kauppa, missä eniten käydään, Chrisse Kujala ilmoittaa.

– Tätä on odotettu, tervettä kilpailua tuo vaan on. Nyt sitten tullaan käymään eniten Lidlissä ja sitten vasta Cittarissa, Liisa Uudelt kertoo.

– Kyllä se nyt sitten on Lidl, Weijo Lindroos sanoo muuttuvasta kauppatottumuksestaan.

Lidl

Lidl sai alkunsa Lounais-Saksassa 1930-luvulla perustetusta Lidl & Schwarz -yhtiön elintarviketukkuliikkeestä.

Ensimmäiset Lidl-myymälät perustettiin 1970-luvulla ja kansainvälinen laajentuminen alkoi 1990-luvulla. Ensimmäiset Lidl-myymälät Suomessa avattiin 29.8.2002.

Lidl Suomi työllistää noin 5000 henkilöä.

Myymälät Turun seudulla: Eerikinkatu, Pitkämäki, Itäharju, Kärsämäentie, Raisio, Kaarina, Lieto, Naantali.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat