Paikalliset

Turusta halutaan laivayhteys Viroon – Saksa seuraavaksi kiinnostavin

LUKIJARAATI Turkulaisen Lukijaraati kaipaa uusia laivayhteyksiä. Vain kymmenes ei lämpene ajatukselle.

Turun laivayhteydet Tukholmaan ovat suosittuja, mutta valtaosaa kiinnostaisi myös risteilyt Viroon.

Tomi Kangasniemi

Turkulaisen Lukijaraadilta kyseltiin, pitäisikö Turusta saada uusia laivayhteyksiä ja mihin niitä pitäisi olla. Vain kymmenen prosenttia vastaajista ei uusia yhteyksiä kaipaa, ja eniten raatilaisia kiinnostaa Viro. Sinne säännöllisen laivayhteyden haluaa peräti 69 prosenttia vastaajista.

– Nyt Tallinnaan lähtö edellyttää ensin Helsinkiin lähtöä, ja jos ei ole omaa autoa, niin vielä Helsingin päässä pitää päästä juna- tai linja-autoasemalta terminaaliin. Hyvässä lykyssä on matkustanut jo 3-4 tuntia ennen kuin on päässyt laivaan, yksi raatilainen perustelee.

– Tallinna on monen suomalaisen viikonloppulomakohde, joten olisi loogista, että olisi toinenkin kaupunki Suomessa, josta yhteys sinne olisi, toinen kommentoi.

Seuraavaksi eniten lukijoita houkuttelee Saksa. Sen mainitsi 42 prosenttia.

– Ihmiset matkustavat autolla aika paljon nykyään, ja laivayhteys suoraan Turusta edes pari kertaa viikossa olisi hyvä. Ainakin kesäaikana. Myös autokauppa Saksasta on kiihtynyt, kuuluu perustelu.

– Varsinkin kesäaikana autoilevat turistit käyttävät paljon laivaa matkatessaan Keski-Eurooppaan. Turusta olisi nopein laivayhteys esimerkiksi Rostockiin. Myös niin sanotut alkoholin hakumatkat kiinnostaisivat tuolla välillä turisteja, eräs raatilainen miettii.

Paljon ääniä laivayhteydelle keräsivät myös Ruotsin Visby (25 %) ja Puola (21 %).

– Kesäisin olisi varmastikin kysyntää pidemmille risteilyille, kuten retkille Visbyhyn tai Riikaan. Kesäisin voisi tehdä myös muutaman miniristeilyn Tallinnaan. Alueen väestökanta riittää kyseisten reittien loppuunmyymiseen, kunhan hintataso ja aikataulut ovat sopivia.

Myös Venäjän suunta sai mainintoja.

– On hankalaa, kun Pietariin päästäkseen pitää ensin matkustaa Helsinkiin. Pietarissa odottaa uskomaton suurkaupunki.

Joka kymmenes vastaaja on sitä mieltä, että uusia laivayhteyksiä ei tarvita. Perustelut olivat vaihtelevia.

– Ei tarvita ja pidetään nämä, ettei tule taas bussifirmoille lisää työttömyyttä. Tilausajoilla pääsee Hesaan, joten ei mitään uutta laivarintamalle.

– En usko että laivayhteydet pystyisivät kilpailemaan uusilla reiteillä, koska edullisia lentoyhteyksiä on tarjolla. Lentäen pääsee Turusta vaihtoyhteyksien kautta minne tahansa. Ja suoraankin moneen kohteeseen.

Turkulaisen Lukijaraati

Turkulainen julkaisee säännöllisesti Lukijaraadin mielipiteitä paikallisista aiheista.

laivayhteyskysymykseen vastasi 429 henkilöä

haastattelut tehtiin 6.–12. lokakuuta

tutkimuksen toteutti Tietoykkönen

Lisätietoja raadista turkulainen.fi/lukijaraati

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat