Puheenaihe

165 saa kenkää, kun tehdas siirtyy Romaniaan – "Työmotivaatio pakkasen puolella"

Kuvituskuva.

ESM arkisto

165 ihmistä menettää työpaikkansa, kun Hellan Salon tehdas lopetetaan vaiheittain vuoden 2018 loppuun mennessä. Ensimmäiset irtisanomiset tulevat loppukesästä 2017.

Yritys aloitti lokakuussa yt-neuvottelut, joiden tuloksena led-tuotteita valmistavan Hella Lighting Finland Oy:n tuotanto siirretään Romaniaan.

Salon tehtaalla työskentelee noin 180 henkilöä.

Yt:n kuluessa todettiin, eikä sitä työantajakaan kiistänyt, että tehdas on kannattava. Työmotivaatio on nollassa tai oikeastaan pakkasen puolella, nollan alapuolella. Joudumme opettamaan töitä romanialaisille ja tekemään tuotantoa varastoon, kuvailee Teamiin kuuluvien työntekijöiden pääluottamusmies Anne Hakamäki.

Hella Lighting Finland Oy on Pohjoismaiden johtava led-tuotteiden valmistaja. Yritys on perustettu vuonna 1955 Talmu-nimisenä, ja vuodesta 1983 lähtien se on kuulunut Hella-konserniin.

Hella-konserni on maailmanlaajuisesti toimiva pörssiyhtiö, jolla on noin 34 000 työntekijää yli 35 maassa. Konserni kuuluu maailman 40 suurimman ajoneuvoteollisuuden alihankkijan joukkoon ja Saksan sadan suurimman teollisuusyrityksen joukkoon, Hella kertoo kotisivuillaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat