Vapaa-aika

Tuhansien tarinoiden Paawo

Paawo on hyvän sään kahvila.

-

Paawossa on hyväntuulinen meininki. Terassi on täynnä ihmisiä, mummosta vauvaan. Verkasta höpöttelyä säestää kahvikuppien kolina ja erään vanhemman kahvittelijan pulppuava nauru. Kiire näyttää loppuvan siihen, mistä Paawon terassi alkaa.

Paawo on aivan perinteinen kahvila. Tarjolla on kahvia, teetä, pullaa ja pikkusuolaista. Ulkonäössäkään ei ole mitään poikkeavaa. Mutta silti Paawo on yksi Turun suosituimmista kesäkahviloista. Pramea ulkonäkö ja sivistyssanakirjalta kuulostava ruokalista eivät takaa asiakkaiden viihtyvyyttä. Menestymisen ydin löytyy aidosta asiakaspalvelusta ja sehän Paawossa osataan. Asiakkaiden siemaillessa aamukahvia, paikan sympaattinen omistaja kiertelee pöydissä kyselemässä asiakkaiden kuulumisia.

Kahvila mainostaa itseään lauseella ”Hyvän sään kahvila ja tuhat muuta tarinaa (since 1992)”. Ehkäpä juuri tuhannet tarinat, joita Paawossa on melkein kahdenkymmenen vuoden aikana on kerrottu, tekevät tavallisen oloisesta paikasta niin omintakeisen. Paawossa ei ole myöskään pukukoodeja eikä salaisia käyttäytymissääntöjä, joten kahvitteluhetkellä ei tarvitse keskittyä muuhun kuin nautiskeluun ja oikean munkin valintaan. Ja sekään ei tuota harmaita hiuksia, sillä Paawon munkkivalikoima ei kuulu Turun laajimpiin.

Seesteistä ja rauhallista tunnelmaa ei Paawosta kannata lähteä etsimään, sillä Aurasillan kupeessa porhaltavat autot pitävät melutason korkealla. Tööttäily muistuttaa kiireestä ja siitä, että pitäisi olla jossain muualla tekemässä jotain hyödyllistä. Toisaalta, silloin kun ei tarvitse olla missään muualla ja kaipaa tarinoita ja ihmisiä ympärilleen kannattaa parkkeerata takamuksensa Paawon terassille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat