Paikalliset

Jethro ja Hurme julkkisehdokkaina – moni ääniharava luopumassa

KUNTAVAALIT Pari julkkisnimeä on saatu ehdolle Turun kevään kuntavaaleihin. Tuhansia ääniä tulee jakoon tunnetuilta luopujilta.

Jethro Rostedt on ehdolla kuntavaaleissa.

Arkisto

Kevään kuntavaaleista uhkaa tulla mielenkiintoiset. Ainakin Turun suurimman puolueen kokoomuksen osalta.

Sen riveissä saattaa käydä melkoinen pyörremyrsky, kun istuvista valtuutetuista aikovat luopua ainakin Satu Alanen, Maija Perho ja Marjukka Karttunen.

Lisäksi pitkän linjan päättäjistä tätä kirjoittaessa ehdokaslistalta uupuvat ainakin Aila Harjanteen, Pentti Huovisen, Ilkka Kanervan, Lasse Lindholmin ja Olli A. Mannin nimet.

Kokoomuksen lista on kuitenkin yhä nimivahva. Ääniveturien Minna Arven, Petteri Orpon ja Saara-Sofia Sirenin rinnalle saattaa kuitenkin nousta aivan uusi tähti. Mediapersoona Jethro Rostedtille voi jo tässä vaiheessa povata melkoista suosiota.

Demareissa ei kokoomuksen kaltaista vaihtuvuutta ole luvassa. Viime vaalien menestyjät Mika Maaskola, Jarmo Rosenlöf, Ilkka Kantola ja Seppo Lehtinen ovat yhä ehdolla. Sen sijaan viime vaaleissa puolueestaan eniten ääniä kerännyt Aimo Massinen ei ole ehdokaslistalla.

Demareilla ei ainakaan vielä ole omaa julkkiskorttia käytettävissä. Sellainen sen sijaan löytyy perussuomalaisten riveistä. Tuorein ehdokasjulkistus on vanha iskelmätähti Janne Hurme. Kaikki viisi istuvaa valtuutettua puolueesta ovat asettuneet ehdolle myös tulevalle valtuustokaudelle.

Vihreiden riveissä suurin mullistus on Ville Niinistön paluu kuntavaaliehdokkaaksi. Myös puolueen viime vaalien menestyjät Janina Andersson ja Elina Rantanen ovat ehdolla. Sen sijaan Mikko Laaksonen ei jatka.

Myös vasemmistoliiton istuvat valtuutetut ovat pääosin jatkamassa. Koko Turun parhaan äänisaaliin kerännyt Li Andersson on ehdolla. Samoin puolueen viime vaalien kakkonen Pirjo Rinne. Vasemmistosta Mirka Muukkonen ei ole asettumassa ehdolle.

Turun pienemmistä puolueista keskustan huippuedustaja Annika Saarikko on nytkin ehdolla. Samoin kristillisten Ville Auvinen.

Sen sijaan viime vaalien Turun viidenneksi eniten äänestetty Stefan Wallin Rkp:stä ei ole jatkamassa.

Suomidemokraattien Olavi Mäenpää kertoo ehdokkuudestaan vasta vuodenvaihteen jälkeen. Myöskään Järjen äänen Pauli Kossilan jatkosta ei ole tietoa.

Turun kaupunginvaltuusto

Vuoden 2012 kuntavaaleissa Turun suurimmaksi puolueeksi kohosi kokoomus. Se sai 19 paikkaa. SDP sai 14 paikkaa, vihreät 10 paikkaa, vasemmistoliitto 9 paikkaa, perussuomalaiset 6, keskusta 4, Rkp 3, kristillisdemokraatit ja SKS yhden paikan.

Eniten ääniä viime kuntavaaleissa Turusta keräsivät: Li Andersson (vas) 2422, Petteri orpo (kok) 2277, Janina Andersson (vihr) 1758, Ilkka Kanerva (sd) 1638 ja Stefan Wallin (r) 1565.

Kevään Kuntavaalit järjestetään järjestetään 9. huhtikuuta 2017.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat