Ruoka

Kaurasta tuli hittiruokaa – kulutus 6 kiloa vuodessa

Anton Soinne

Suomen kaurayhdistyksen teettämän kyselytutkimuksen mukaan nuoret syövät entistä enemmän kauraa.

Kauran kysyntään on vaikuttanut ainakin kauratietoisuuden karttuminen ja erityisruokavalioiden suosion lisääntyminen.

Kauran suosio vaikuttaa kasvavan vuosi vuodelta.

Viime vuonna Suomessa syötiin keskimäärin kuusi kiloa kauraa asukasta kohti.

Kaura on luontaisesti gluteeniton ja oiva proteiinin lähde, joten se on suosittu erityisesti keliaakikkojen sekä gluteenitonta ja kasvisruokavaliota noudattavien parissa.

Kaura on saanut nostetta myös muista ruokatrendeistä. Sen suosiota on voinut osaltaan avittaa lihaa korvaavan nyhtökauran suuri menekki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat