Paikalliset

Föri sähköistyy jo vapuksi – m/s Ruissalo paikkaa keväällä

Kuvituskuva

Arkisto

Kaupunkilautta Föri sähköistetään kevään aikana. Sopimus Förin uudistamisesta on tehty turkulaisen Mobimar Oy:n kanssa. Mobimar Oy on valittu hoitamaan myös Förin ylläpito ja liikennöinti seuraavan kymmenen vuoden ajan.

Förin muutostyöt alkavat maaliskuun puolivälissä ja uudistettu kaupunkilautta palaa liikennöimään vappuun mennessä. Muutostöiden ajan Förin tilalla liikennöi m/s Ruissalo.

Förin dieselmoottorit vaihdetaan sähkömoottoreihin. Förissä on tällä hetkellä kaksi dieselmoottoria, joista toinen pian tulossa vaihtoikään. Kuljettajien työolojen parantamiseksi myös ohjaamoa uudistetaan lämmityksen, ilmastoinnin ja viihtyisyyden osalta.

Förin uudistamisen suunnittelee ja toteuttaa turkulainen Mobimar Oy. Suunnittelu on parhaillaan käynnissä ja varsinaiset muutostyöt aloitetaan maaliskuun puolivälissä, jolloin Föri viedään Mobimarin tiloihin töiden ajaksi. Muutostöiden ajan Förin tilalla liikennöi m/s Ruissalo. Förin on tarkoitus olla jälleen liikenteessä viimeistään vapusta alkaen.

Lauttaan tehtävät muutokset eivät juurikaan näy Förillä matkustaville eli Föri tulee ulkoisesti säilymään samanlaisena kuin ennenkin. Muutostyöhön päätettiin ryhtyä koska Föri olisi joka tapauksessa vaatinut lähivuosina suurempaa remonttia.

Turun kaupunki on tehnyt Mobimar Oy:n kanssa Förin liikennöinnin ja ylläpidon osalta kymmenen vuoden palveluntuottajasopimuksen. Föri on yhä kaupungin omistuksessa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat