Puheenaihe

"Kympin parturit" toivat rajun kilpailun hiusalalle – näin yrittäjä perustelee hintaa

KILPAILU    Halpaparturit ovat nouusseet puheenaiheeksi. Tämä juttu on julkaistu keväällä 2017. - Voin leikata hiukset jopa 5–10 minuutissa, perustelee Kalliossa yrittäjänä toimiva parturi matalaa hintaa.

Kalliossa sijaitsevan Parturi Newrozin omistaja Kewan Simko vakuuttaa, että hänen työntekijänsä saavat normaalia palkkaa halvoista hinnoista huolimatta.

Don Lehtinen

Vaasankadulla 15 euroa ja 18 euroa, Helsinginkadulla 10 euroa. Alueen täyden palvelun parturi–kampaamot voivat vain haaveilla uusista miesasiakkaista, kun ulkomaalaistaustaiset parturit pitävät hiustenleikkuun hinnan lattiassa.

Pengerkadulla sijaitsevassa Parturi Newrozissa parturoinnin hinta on 12 euroa, mutta hinnalla saa vain hiustenleikkuun ilman hienouksia. Pesu maksaa viisi euroa, samoin kulmakarvojen trimmaus. Parranajosta saa pulittaa viidestä kahdeksaan euroa. Vakioasiakkaat ottavat yleensä koko hoidon.

– Suomalainen parturi leikkaa hiuksia 30–40 minuuttia. Jos täällä on kiire, voin leikata hiukset jopa 5–10 minuutissa, Newrozin omistaja Kewan Simko kertoo.

Halpa hinta ei automaattisesti tarkoita, että veronmaksussa on puutteita."

Hämeentien Muotitukka-parturi–kampaamon omistaja Helena Laukkanen ei usko, että kymmenellä eurolla saa kovin hyvää leikkuuta. Newrozin saamat arviot sosiaalisessa mediassa ovat kuitenkin ylistäviä.

Alle kymmenen minuutin hiustenleikkuuta Laukkanen pitää lähes mahdottomana.

– Olen joskus kilpaillut lavalla. Nopein aikani oli seitsemän minuuttia, mutta siinä kaikki oli valmiiksi suunniteltu.

Halpa hinta tarkoittaa, että liike on riisuttu. Hiustenhoitotuotteita ei Newrozin hyllyillä näy ja seinälaatoituksen reunoilta pilkistää kiinnityslaasti. Kahvitarjoilusta on turha haaveilla.

Verotarkastajan taannoisella käynnillään vaatima korttimaksupääte on vasta asennettu, vaikka yritys on perustettu kolme ja puoli vuotta sitten.

Verohallinnon linjajohtaja Ari Revon mukaan kymmenen euron hiustenleikkuu laitetaan verohallinnossa merkille. Halpa hinta ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että veronmaksussa on puutteita.

Kurvin lähistöllä työskentelevien harvojen kantasuomalaisten partureiden toimeentuloon halpaparturit eivät ole vaikuttaneet. MRoom-parturiketjun maajohtaja Tero Hellgrénin mukaan Helsinginkadun MRoom on yksi ketjun menestyneimmistä.

– Terve kilpailu on hyvä asia. Yrittäjän pitää kysyä itseltään, miksi asiakas on lähtenyt pois, Hellgrén sanoo.

Pääkaupunkiseudun hiusyrittäjien puheenjohtaja Marja Harjamaa harmittelee halpapartureiden rantautumista pk-seudulle.

– Perinteiset parturit ovat todella lirissä. Lopettamisista en tiedä, mutta talousvaikeuksia partureilla on.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat