Vaalit

Eläinoikeuspuolue mukaan kuntavaaleihin Turussa – nämä ovat puolueen tavoitteet

Eläinavusteisen terapian suosio kasvaa, koska sen on todettu helpottavan monia oireita. Kuvituskuva.

Kuvituskuva

Viime vuonna puoluerekisteriin päässyt Suomen Eläinoikeuspuolue (EOP) on tänä keväänä ensimmäistä kertaa mukana kuntavaaleissa myös Turussa, jossa ehdokkaina ovat muun muassa puolueen puheenjohtaja Saana-Maria Majatie ja varapuheenjohtaja Santeri Pienimäki.

Kunnallisessa vaaliohjelmassaan EOP:n ehdokkaat painottavat lihanormin purkamista, mikä tarkoittaa puolueen mukaan eläinten hyväksikäytön lopettamista ja siirtymistä ihmiskeskeisestä päätöksenteosta kaikkien elollisten tarpeet huomioon ottavaan kunnalliseen päätöksentekoon.

Kahdeksan periaatteen kuntavaaliohjelman painopiste ei ole ainoastaan eläinsuojelussa, vaan laajemmin kaikissa kunnallisen päätöksenteon eläinten oikeuksiin ja hyvinvointiin vaikuttavissa osa-alueissa, kuten julkisessa ruokailussa, koulutuksessa, kaavoituksessa, rakentamisessa ja liikenteessä.

Erityistä huomiota kuntavaaliohjelmassa on kiinnitetty kaupunkirakenteen vaikutuksiin asumisviihtyvyyteen, ihmisten liikkumiseen ja kaupunkiluontoon. Ohjelmassa muistutetaan, että valmius vastaanottaa ja integroida ympäristöpakolaisia ja turvapaikanhakijoita on ajankohtainen asia myös Turussa.

Näiden teemojen lisäksi Turun vaaliohjelmassa keskeistä on merellisen luonnon suojeleminen ihmisten toiminnan vaikutuksilta.

EOP:n vahva perusta Turussa näkyy, sillä ehdokaslista on pisin kaikista kunnista. Tämän lisäksi puolueen vaalien virallinen kampanjatapahtuma, Vaalikonedisko järjestetään Linnankatu 33:ssa lauantaina 11.3.2017.

Turun lisäksi EOP on mukana kuntavaaleissa suurissa kaupungeissa Helsingissä ja Tampereella. Pienemmistä kunnista EOP:llä on ehdokkaita Nokialla, Sallassa ja Vesannossa.

Muokattu 3.3.2017 kello 14.55: Lisätty ehdokaslistaan varapuheenjohtaja Santeri Pienimäki.

EOP:n ehdokkaat Turussa

Saana-Maria Majatie, puheenjohtaja

Santeri Pienimäki, varapuheenjohtaja

Asanti Owusu, ravitsemusalan opiskelija

Marianna Pukkala, ylioppilas

Iiris Rusi, kuvataideopiskelija

Lotte Suveri, luonnontieteiden kandidaatti, opiskelija

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat