Paikalliset

Saija Mahon: "Anna palaa ja sano joo!"

TALOUS Lietolaisnainen hyppäsi nuorena naisena Lontoon-koneeseen. Nyt hän on menestyvä yrittäjä kahdessa maassa.

Saija Mahonin haaveissa on kasvattaa digitoimisto-verkostoaan jo kolmanteen maahan.

Riku Levälehto

– Anna palaa ja sano joo! Varsinkin Suomessa mietitään liikaa. Halutaan olla hirveän valmiita, mutta silloinhan ei kehitykselle jää tilaa. Kannattaa vain aloittaa heti palikoiden rakentaminen yksi kerrallaan.

Saija Mahonin ajatuksia on syytä kuunnella, sillä hän tietää mistä puhuu. Mahon Digitalilla on menestyvät digitoimistot Lontoossa, Turussa ja pian ehkä myös Tallinnassa. Saija Mahonin elämä onkin aivan eri pisteessä kuin parikymppisenä, kun hän yritti saada mainostoimistoista harjoittelupaikkaa Turussa.
– Pääsin sitten yhteen paikkaan viemään postia ja keittämään kahvia, mutta en päässyt näyttämään kynsiäni. Ajattelin, että ehkä joku muu näkee minussa potentiaalia. Hyppäsin Lontoon-koneeseen, vaikkei ollut tiedossa töitä tai edes nukkumapaikkaa.
 
Vähitellen Mahon eteni viinibaarin tarjoilijasta markkinointitöihin pieneen firmaan. Hakukonemarkkinointi tuli tutuksi, ja edessä oli isompia haasteita suuremmissa mediataloissa. Pian Mahon jo pääsi Googlen koulutuksiin ja rakentamaan tiimejä.
– Kun tulin vuonna 2010 raskaaksi, olin yrityksen historiassa ensimmäinen raskaaksi tullut. Siellä oltiin ihan ihmeissään, että mitä nyt tehdään. Pomo kysyi, että olenko kaksi vai kolme viikkoa pois? Silloin aloin tosissani miettimään, miksi rakennan muille tiimejä enkä itselleni.
Lapsen myötä alkoi rakentumaan myös Mahonin oma yritys. Aluksi yritystä pyöritettiin sohvalta läppäri kädessä. Puolen vuoden kuluttua Mahon tajusi, että nyt tarvitaan apua.
– Ensimmäinen työntekijäni oli ranskalainen mies, jonka tunsin entuudestaan. Hän alkoi vihjailemaan minulle, että oli hieman epämukavaa tulla töihin kotiini, kun siellä roikkui pikkareitani kuivumassa. Sitten vuokrasin toimistotilan, Mahon naurahtaa.
 
Toimisto vaihtoi maisemaa tasaisin väliajoin, mutta väki lisääntyi, ja nyt Mahon Digitalilla on Lontoossa kymmenen työntekijää. Muutama vuosi sitten avattiin toimisto myös Turkuun, missä on neljä työntekijää. Yksi heistä on Saijan mies Terry, joka hoitaa firman operatiivista puolta.
– On kiva, että voimme työskennellä samassa firmassa. Se tuo joustavuutta lapsenkin kanssa. Terry hoitaa tiimin, infran ja it-puolen. Minä taas pystyn kasvattamaan yritystä ja hoitamaan seminaarit.
Yritystä on tarkoitus laajentaa vielä tänä vuonna, kun Mahon osallistuu toukokuussa Latitude59-tapahtumaan. Se on Tallinnan versio Slushista.
– Toivon mukaan se tuo kontakteja ja meillä on Tallinnassa vuoden loppuun mennessä jo yksi tai kaksi asiakasta.
 
Saija Mahon on oiva esimerkki siitä, mitä voi saavuttaa, kun uskaltaa yrittää ja uskoo tekemisiinsä. Nainen, joka aikoinaan oksensi ja itki kymmenelle hengelle puhumisen jälkeen, on nyt kouliintunut esiintyjä.
– Etenkin monet naiset miettivät, että en ole vielä valmis tai täytyy jotain vielä parantaa. Pitää vaan tarttua tilaisuuksiin ja mennä vaan. Epäonnistumisia ei pidä pelätä. Niiden jälkeen keksitään vaan parempi idea, Mahon muistuttaa.

 

Mahon Digital
Saija Mahon on Mahon Digitalin perustaja
yritys tarjoaa esimerkiksi verkkostrategioita ja digitaalisia ratkaisuja
yrityksellä on toimipisteet Lontoossa ja Turussa
yritys järjestää Turussa The Caviar Club –nimisiä yritysten verkostoitumistapahtumia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat