Paikalliset

Alhainen äänestysprosentti huolestuttaa Turussa – puolueet järjestävät yhteisen paneelikiertueen

Lehdistötilaisuudessa olivat mukana Emmi Lehtinen (vihr.), Lauri Simola (vas.), Martti Markula (kesk.), Ville Tavio (ps.), Sini Ruohonen (kok.), Jari Viherlampi (kd.). Petja Raaska (sd.) ja Joachim Hesthammer (r.).

Janne Koivisto

Turun poliittiset kunnallisjärjestöt yrittävät nostaa äänestysaktivisuutta yhteisellä paneelikiertueella.

Kunnallisjärjestöt järjestävät yhteistyössä yhdistysten ja yritysten kanssa 24 paneelikeskustelua ennen huhtikuun kuntavaaleja.

Poliittisen osallistumisen vähäisyys ja äänestysaktiivisuuden lasku ovat puolueiden yhteinen huolenaihe. Yhteinen kiertue lähti liikkeelle kokoomuksen aloitteesta.

– Piti keksiä jotain uutta, ja yhteistyöstä muodostui ratkaisun avain. Toivottavasti mahdollisimman moni turkulainen löytää itseään kiinnostavan aiheen ja tulee mukaan keskusteluun. Luotan, että äänestämisestäkin innostuu, kun pääsee kosketuksiin päätettävien asioiden ja ehdokkaiden kanssa, Turun kokoomuksen puheenjohtaja Sini Ruohonen sanoo.

Sosiaalidemokraattien Turun toiminnanjohtaja Petja Raaska näkee paneelit loistavana tapana jalkauttaa politiikkaa kaikkialle Turkuun.

– Yhteistyö yhdistysten ja yritysten kanssa on taannut, että paneeleita järjestetään monipuolisesti eri kaupunginosissa ja eri teemojen ympärillä.

Kiertueen ajatus on, että kumppaneiksi valikoituneet yhdistykset päättävät paneelille ajan ja paikan ja puolueet järjestävät sopivat panelistit ja tarvittaessa juontajan.

Turun vihreiden vaalipäällikkö Emmi Lehtinen korostaa, että konseptilla haluttiin tehdä politiikasta helpommin lähestyttävää myös uusille toimijoille.

– Osalla Turun järjestökentän toimijoista on runsaastikin kokemusta paneelien järjestämisestä, mutta halusimme rohkaista myös uusia toimijoita mukaan. Tällainen yhteistyökonsepti madaltaa kynnystä, ja helpottaa paneelien järjestämistä.

Paneelien tarkoitus on monipuolisilla teemoillaan tuoda politiikka lähemmäs turkulaisia.

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville Tavio toteaa puolueen arvostavan demokratiaa ja toivovan ihmisten seuraavan aktiivisesti Turun kuntapäätöksentekoa.

– Vaalipaneelin kuunteleminen on yksi tapa äänestäjille havaita puolueiden eroja.

Jokainen kahdeksasta kunnallisjärjestöstä järjestää kolme paneelia, joten yhteensä paneeleja järjestetään 24.

Puolueet toivovat, että paneelin järjestämisestä kiinnostuvat yhdistykset ja yritykset ovat heihin jatkossakin yhteydessä.

– Otamme mielellämme järjestääksemme lisääkin paneeleita, mikäli sellaisille löytyy tilausta. Turku tarvitsee yhteisöllisyyttä, Turun kristillisdemokraattien puheenjohtaja Jari Viherlampi kertoo.

Lisätietoja paneeleista löytyy Facebookista sivulta Hyvä Turku -vaalikiertue.

Äänestätkö kevään kuntavaaleissa?

Kyllä
82% (36 ääntä)
Ei
18% (8 ääntä)
Ääniä yhteensä: 44

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat