Itsetuhoisuudesta viikonloppuna Lounais-Suomessa 30 poliisihälytystä - osa känniläppiä

Kuvituskuva.

Arkisto

Lounais-Suomen poliisilaitoksen mukaan itsetuhoisuus aiheutti laitokselle viime vuonna noin 1600 hälytystehtävää. Poliisilaitos kertoo Facebookissa, että tyypillisesti tehtäviin johtaa henkilön itsensä, hänen omaisensa tai läheisensä ilmoitus siitä, että riistetään itseltä henki. Viesti voi olla vaikkapa some-päivitys.
Poliisin mukaan viikonloppuisin ja pyhinä huolet ja sen myötä hälytystehtävät kasautuvat. Viime viikonlopun aikana hälytyksiä tehtiin Lounais-Suomessa kolmekymmentä.

Yleensä itsetuhoiset henkilöt löydetään hengissä noin tunnin sisällä hälytyksestä. Usein he ovat lievästi päihtyneitä. Useimmiten heidät ohjataan terveydenhuollon piiriin ja satunnaisesti myös poliisin säilöön.

Poliisin mukaan tehtävien kirjo on suuri. Kyseessä voi olla yhtä lailla viimeinen avunpyyntö kuin myös känniläppä. Pitkien etsintöjen jälkeen poliisi saattaa murtautua asuntoon, ja oven takaa löytyy hölmistynyt laskuhumalainen, joka  on lähettänyt itsetuhoisen viestin exälleen, mennyt nukkumaan ja laittanut kännykkänsä kiinni.

Poliisi toteaakin, että olisi erittäin hyvä, jos ihmiset välittäisivät läheisistään ja kyselisivät kuinka menee ja mitä kuuluu. Ehkä murhetta ja murheellisia tehtäviä voisi siten olla vähemmän.

Käyttäjän Tomi Kangasniemi kuva