Paikalliset

Asiantuntija: Autotehtaan kasvu nostaa asuntojen hintoja myös Turussa

Kuvituskuva

Uudenkaupungin autotehtaan tuoreet uutiset lisäävät edelleen jo aiemminkin vahvaa vuokra- ja omistusasuntojen kysyntää Varsinais-Suomessa.

– Esimerkiksi tammi-helmikuussa 2017 käytettyjen kerrostaloasuntojen kauppamäärä nousi Varsinais-Suomessa noin 30 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Myös rivitalojen kauppa lisääntyi noin 10 prosenttia ja omakotitalojenkin kauppa vajaa 5 prosenttia, Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Jukka Malila kertoo.

Tiedot pohjautuvat KVKL:n valtakunnalliseen kauppahintaseurantapalveluun.

– Pelkästään Turussa käytettyjen kerrostaloasuntojen kauppamäärän lisäys tammi-helmikuussa 2017 oli noin 40 prosenttia ja koko seutukunnallakin reilu 35 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.

Asuntojen kysyntä ei ole kuitenkaan ainakaan vielä täysin tarttunut alueen omakotitalokauppaan: tammi-helmikuussa käytettyjen omakotitalojen kauppa vähentyi yksistään Turussa 13 prosenttia ja koko Turun seutukunnallakin noin 3 prosenttia.

– Omakotitalo ei ole se ensimmäinen vaihtoehto, jota esimerkiksi alueelle tuleva uusi muuttaja ensimmäiseksi kysyy. Tyypillisesti aluksi halutaan joustava, pienemmän kokoluokan asunto, josta paikkakuntaan tutustuminen ja työssäkäynti on mahdollista. Työnäkymien vahvistuessa ja juurtumisen toteutuessa katseet suuntautuvat myös suurempien asuntojen hankintaan tai mahdolliseen omakotirakentamiseen.

– Viimeaikaiset hyvät uutiset ovat tehneet sen, että niin vuokra- kuin omistusasunto on tällä hetkellä niukka hyödyke läntisen Suomen asuntomarkkinoilla. Uudenkaupungin autotehtaan tilaukset ovat omiaan vahvistamaan tätä kehityssuuntaa koko työssäkäyntialueella.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat