Turun kauppatorilla järjestetään lauantaina juhlat – kohokohtana köydenvetokisa

Turun kauppatori

Janne Koivisto

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Turkuseura ja Turun Kaupunginosaviikkojen tuki ry järjestävät Kaupunginosaviikkojen avajaisjuhlan Turun kauppatorilla lauantaina 22.4. kello 15–18.

Kaupunginosaviikot ovat tapahtumaviikkoja, jotka kutsuvat viikko kerrallaan turkulaisia ja vieraita tutustumaan eri kaupunginosien ilmiöihin ja paikallistoimijoihin. Tapahtuma on peräisin Euroopan kulttuuripääkaupunkivuodesta.

– Tämän vuoden teemoina ovat itsenäisyyden juhlavuosi, kansalaisten alueellisen yhteistyön kehittäminen ja kaupunginosayhteisöllisyys. Tänä vuonna haluamme erityisesti korostaa alueiden identiteettiä ja paikallistoimijoita viikkojen takana, kertoo Kaupunginosaviikkojen puheenjohtaja Hissu Kytö.

Avajaisjuhlan ohjelma on suunniteltu yhdessä asukkaiden kanssa ja tavoitteena on luoda avajaisista jokavuotinen tapahtuma. Kaupunginosaviikoilla mukana olevat paikallistoimijat saavat mahdollisuuden esitellä toimintaansa ja tulevia tapahtumiaan.

Tapahtuman juontaa Markku Heikkilä yhdessä Annika Hakalan kanssa. Luvassa on kaupungin ja muiden toimijoiden tervehdyksiä, musiikkia, laulua, tanssia ja arvonta.

– Avajaisten kohokohtana on tietysti perinteinen kaupunginosien köydenvetokisa, Kytö lupaa.

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.

Käyttäjän Janne Koivisto kuva
Janne Koivisto