Perussuomalaiset haluavat toriparkista uuden äänestyksen

Toriparkki herättää päättäjissä yhä keskustelua.

Tomi Kangasniemi

Kun toriparkin rakentamisesta aikanaan tässä nykyisessä valtuustossa äänestettiin, rakentamisen puolesta äänesti 34 valtuutettua ja vastusti 33 valtuutettua. Tämä yhden puoltoäänen enemmistö syntyi, kun yksi, tuolla hetkellä vielä perussuomalaisena äänestänyt toimi vastoin oman ryhmämme tekemää päätöstä. Hän toimi siis vastoin tekemäämme ryhmäpäätöstä.

Äänestyksen jälkeen hän vielä näyttävästi erosi puolueesta ja perussuomalaisten valtuustoryhmästä loikkaamalla Kokoomuksen riveihin. Katsommekin, että meillä on moraalinen oikeus vaatia toriparkki asiasta äänestystä uudelleen, koska kyseinen henkilö oman etunsa vuoksi petti puoluetoverinsa. Tämä asia antaa meille oikeuden vaatia uudessa valtuustossa toriparkin rakentamisesta äänestystä uudelleen - rehellisen uskottavan politiikan nimissä.

Toriparkin rakentamisasiassa on käytetty mielestäni likaisen politiikan peliä ja nyt valitussa uudessa valtuustossa on paljon ensikertalaisia, kuten oli tässäkin valtuustossa neljä vuotta sitten. Toriparkki on varmin tapa lopettaa torimyynti sellaisena kuin se nyt on. Pintakorjaus on välttämätön ja samalla voi kaunistaa torin ilmettä erilaisilla istutuksilla ja kiinteillä penkeillä.

Onhan sovittu, että Turku on hiilivapaa kaupunki jo lähitulevaisuudessa, niin tämä toriparkkihanke ei edistä tätä tavoitetta vaan autojen täytyy ajaa juuri keskustan läpi, tuleepa mistä suunnasta tahansa.

Kapeilla kaduilla, korkeiden kerrostalojen välissä ajavat autot nostavat katupölyt, muut päästöt ja saasteet asuntojen ikkunoista sisätiloihin. Lieneekö tätäkään haittaa yhtään ajateltu kun kaupunkilaisten vastustusta toriparkkiin mitataan? Näin tietysti käy myös jos toteutetaan keskustaan lisää parkkipaikkoja vaikkapa rakentamalla parkkitalo Wiklundin pihalle, jolloin sieltä voi tehdä sisäänkäynnit suoraan tavaratalon eri kerroksiin. Ttällaisia esimerkkejä on muualla maailmassa. Olisi kuitenkin ehdottomasti parempi kuin torin alainen kaivelu.

Toivoa on, mutta saadaanko myös järki mukaan?

Jouko Laakso

valtuustoryhmän varapj (ps.)

toimitus