Vaalikoneemme on nyt avattu!

Vapaa-aika

Kaupunginosaviikot tutustuttavat ihmiset kotiseutuunsa

Länsi-Turku ry:n puheenjohtaja Tapio Peltomaa, Nummenmäen Pientalot ry:n puheenjohtaja Jukka Tuohi, saman yhdistyksen Ulla Vahtera sekä Lausteen kaupunginosaviikon Sanna Jaakkola ovat luoneet paljon ohjelmaa omille alueilleen.

Teemu Nurmi

Kuuvuoressa asuva Jukka Tuohi on valmis kutsumaan naapurinsa kahville. Siinä ei perinteisessä omakotitaloyhteisössä ole mitään ihmeellistä, mutta Tuohin kanssa samoin ajattelevia löytyy Turusta yllättäen todistetusti ainakin 5000 ihmistä. Miten Suomen sulkeutuneimpina ihmisinä tunnetut turkulaiset saattavat yhtäkkiä toimia näin?

Turkulaiset ovat ottaneet omakseen kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaan kuuluvien Kaupunginosaviikkojen Naapurikahvit-osion. Naapurikahvit tarkoittaa juuri sitä, että turkulaiset on haastettu kutsumaan naapuri kahville. Samalla voi tutustua lähellä asuvaan ihmiseen entistä paremmin. Kutsukortteja löytyy muun muassa Turun kirjastoista ja Kulma 2011 -kahvilasta.

Naapurikahvien perusajatus on sama kuin koko Kaupunginosaviikot-hankkeessa: kaupunginosan asukkaat oppivat mahdollisesti tuntemaan toisiaan ja tutustuvat myös alueensa kulttuuriin, luonteeseen, toimintaan ja historiaan.

– Naapurikahvit tiivistää koko Kaupunginosaviikkojen idean. Asukkaat tekevät itse toiminnan sisältöä, Turku 2011 -säätiön tuotantokoordinaattori Miika Neulaniemi sanoo.

Kaupunginosaviikot käynnistyivät jo talvella Härkämäestä. Ensi viikolla on maanantaista sunnuntaihin Länsi-Turun vuoro. Länsi-Turkuun kuuluvat löyhästi rajattuna Suikkila, Mälikkälä, Teräsrautela, Hepokulta, Nättinummi, Vätti, Kuninkoja ja Ruohonpää.

Länsi-Turun Asukasyhdistys ry tuottaa muun muassa maanantaiksi Teräsrautelan kouluun vanhojen valokuvien näyttelyn, jossa esitellään aluetta ennen Länsikeskusta. Tiistaina koululla järjestetään Portti länteen -seminaari, jossa professori Heli Marjanen, Citymarket-kauppias Jukka Itkonen, ympäristö- ja kaavoituslautakunnan puheenjohtaja Jorma Hellsten ja kaavoitustoimenjohtaja Markku Toivonen luennoivat Länsi-Turun ja Länsikeskuksen tulevaisuudesta.

Keskiviikkona on vuorossa Länsi-Turun bussilla kierrettävä nähtävyyskierros, joka lähtee osoitteesta Aurakatu 2. Torstaina kulttuurikarnevaalit. Teräsrautelan koulun lähiympäristössä on monenlaisia taide-esityksiä ja paikallisen liikuntatoiminnan esittelyjä.

Perjantaina ja lauantaina on vuorossa Länsikeskusrieha, lauantaina ja sunnuntaina Hepokullan ja Pohjolan pelaajien isännöimä Nappulaturnaus. Lauantaina vietetään myös kuperkeikka-liikuntatapahtumaa.

Koko vuoden aikana Kaupunginosaviikkojen toimintaa on järjestämässä peräti 80 yhdistystä. Ohjelmaosioita on yhteensä noin 200. Neulaniemi sanookin viimeistään nyt huomanneensa, miten paljon järjestökenttä on vastuussa turkulaisen kulttuurin järjestämisestä.

Lisätietoja ja täydellisen ohjelman löytää osoitteesta www.turku2011.fi/kaupunginosaviikot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat