Paikalliset

Marli juhlii Turussa – 150 vuotta juomanvalmistusta

Turkulainen

Tänä vuonna Turun ”Marlin tehtaalla” vietetään juomanvalmistuksen 150-vuotisjuhlaa. Turussa juomanvalmistus alkoi vuonna 1867, jolloin Anders Bernhard Nordfors sai Venäjän tsaarilta luvan valmistaa juomia suomalaisesta alkoholista ja sokerista. Tänään mehutalo Eckes-Granini Finland Oy Ab ja alkoholeihin keskittynyt Pernod Ricard Finland Oy ovat merkittäviä elinkeinotoimijoita ja työllistäjiä Varsinais-Suomessa. Yhteensä yrityksissä työskentelee yli 200 henkilöä.

– Artukaisten juomatehdas on ollut hyvä ja arvostettu työllistäjä alueella. Vaikka yritysten omistajat ovat vaihtuneet vuosikymmenien kuluessa, työntekijöiden vaihtuvuus on pysynyt minimissään. Meillä on useita yli 30 vuoden työsuhteita, kertoo Pernod Ricard Finlandin toimitusjohtaja Jori Manninen.

Eckes-Granini Finland ja Pernod Ricard Finland juhlistavat juomatehtaan 150-vuotistaivaltaan yhteisvoimin. Juhlatilaisuuksia järjestetään henkilöstölle ja eläkkeellä oleville työntekijöille sekä arvovieraille ja medialle. Turkulaisen juomaperinteen merkkivuosi näkyy myös näissä tapahtumissa. Turun Ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyönä tehty historianäyttely on juuri avautunut työntekijöille ja yritysvierailijoille. Interaktiivinen näyttely visualisoi ja ilmentää juomanvalmistuksen historiaa kiinnostavalla tavalla.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat