Paikalliset

Turkuun joukkuevoimistelun SM-mitali monen vuoden tauon jälkeen

Sanix Pre Junior näytti kykynsä SM-kilpailuissa.

Lehdistökuva

Turkulaiset palasivat joukkuevoimistelun SM-sarjojen mitalikantaan muutaman vuoden tauon jälkeen Jyväskylän voimistelun SM-kilpailuissa, kun Sanix Pre Junior toi Turkuun pronssia.

Viimeksi Turussa on juhlittu SM-mitalia vuonna 2014, kun saman seuran Sanix-joukkue voitti naisten SM-hopeaa.

Turun Pyrkivän ja Forssan Naisvoimistelijoiden Sanix Pre Junior voimisteli viikonloppuna käydyissä voimistelun SM-kilpailuissa menestyksekkäästi ja sijoittui 12-14-vuotiaiden sarjassa kolmanneksi.

Alkukilpailussa joukkue keräsi pisteet 17,65 sekä finaalissa 17,60 ja yhteispisteet 35,250 oikeuttivat sarjan pronssiin.

 – Virheiltä ei kuitenkaan vältytty kummassakaan suorituksessa ja ne maksoivat mahdollisuudet kirkkaampiin mitaleihin, vaikka kokonaisuutena suoritukset olivat vahvoja ja koreografian tunnelma säilyi alusta loppuun saakka, kommentoi valmentaja Johanna Kontulainen

–Pronssiin olemme joka tapauksessa tyytyväisiä, sillä sarjan taso oli tänä keväänä korkeampi kuin koskaan.

Mitaleista kamppaili myös toinen turkulainen joukkue, sillä COCO Sportin Royal Team sijoittui tiukassa taistossa kokonaiskilpailun neljänneksi. Sarjassa kisasivat myös finaalin ulkopuolelle jääneet Lahjan Tyttöjen Verla ja Valerie sekä Turun Jyryn Flex Pre Junior.

Yli 16-vuotiaiden sarjassa Turun Pyrkivän ja Lahjan Tyttöjen seurayhteistyöjoukkue Sanix Valens joutui tyytymään kovatasoisen kisan seitsemänteen sijaan ja jäi niukasti kuuden finalistijoukkueen ulkopuolelle. Voiton naisten sarjassa vei ennakkosuosikki Tampereen Voimistelijoiden Minetit.

Junioreissa kisannut Turun Naisvoimistelijoiden Phantom Jr. jäi niin ikään finaalin ulkopuolelle sijoittuen kilpailun kymmenenneksi ja myös tässä ikäsarjassa voitto matkasi Minetti-tiimille, kun Tampereen Voimistelijoiden, Tapanilan Erän ja SC Vantaan yhteistyöjoukkue Minetit Elite voimisteli juniorien Suomen mestaruuteen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat