Vaalikoneemme on nyt avattu!

Vapaa-aika

Lausteella esitellään viikon monikulttuurisuutta

Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaan kuuluva Kaupunginosaviikot on edennyt Lausteen kohdalle. Lausteen kaupunginosaviikko käynnistyy 9. toukokuuta Meitä on moneksi -tapahtumapäivällä. Ensin Lausteen koulutalolla on ohjelmaa kello 10-16 sekä kirjastossa 13-16.

Ohjelmaan kuuluu koululaisille järjestettyä toimintaa, kuten pihaleikkejä ja -pelejä, musisointia ja urheilulajikokeiluja. Kirjastossa on myös muun muassa työpajoja, monikielisiä satutuokioita ja erilaisia pelejä.

Iltajuhla järjestetään koululla kello 18-20. Se on suunnattu koko perheelle. Juhlassa on muun muassa koululaisryhmien tanssiesityksiä sekä Lähde-projektin tukemia kansantanssiryhmiä. Illan juontaa Wali Hashi.

Lausteen monikulttuurinen luonne näkyy koko viikon ohjelmassa. Perhekeskus Verassa on 10.-15. toukokuuta Sukelluksia kulttuureihin -teema. Afgaani- ja irakilainen kulttuuri esittäytyvät tiistaina, albaanikulttuuri sekä bosnialainen kulttuuri keskiviikkona, venäläinen- ja kurdikulttuuri torstaina ja somali- ja vietnamilainen kulttuuri perjantaina.

Lauantaina on suomalaisen kulttuurin vuoro. Millaista on maahanmuuttajan arki Lausteella ja miltä suomalainen kulttuuri tuntuu kysytään iltapäivän keskustelutilaisuudessa, jonka nimi on Maahanmuuttajan silmin. Keskustelemassa ovat Pakolaisavun Dlovan Muhammed, kaupunginvaltuutettu Roda Hassan sekä albaaniyhdistys Bashkimista Shkelzen Tahiri.

Viimeisenä kaupunginosaviikkopäivänä nähdään Lausteen kulttuurien kirjoa. Luvassa on muun muassa pukunäytös Suomen Pakolaisavun Kotilo-projektin naapuruussovittelutoimintaa draaman keinoin.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat