Paikalliset

Turun Runosmäki saa suuren ja harvinaisen tuplamuraalin syyskuussa

Taiteilija Vesodin Galileo-teos.

Vesod

Arvostettu kuvataiteilija Vesod toteuttaa ensi kuussa Turun Runosmäkeen kaksiosaisen muraaliteoksen.

Teos tulee levittäytymään kahden kolmikerroksisen asuintalon vierekkäisiin päätyseiniin muodostaen yhtenäisen kokonaisuuden. Suomessa harvinainen tuplamuraali on osa UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia ja syntyy osoitteeseen Runosmäenkatu 2. 
 
Vesod on tunnettu abstraktista tyylistään, jossa hän yhdistelee graffitin muotokieltä, futuristisia elementtejä ja geometrisia kuvioita. Italiassa syntynyt taiteilija on löytänyt oman eksaktin tyylinsä kokeilemalla rohkeasti uutta.

Vesod on opiskellut yliopistossa matematiikkaa ja historiaa, ja ammentanut näiltä aloilta lisäaineksia taiteeseensa. Taiteilijan tarkkoihin siveltimenvetoihin ja harmonisiin väreihin perustuvat teokset leikkivät ajalla, paikalla ja lukemattomilla symbolisilla ulottuvuuksilla. 
 
Runosmäen teos tehdään osana valtakunnallista UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia, jota järjestämässä on Upeart-yhdistys. Festivaalin tapahtuma-aika on 1.–24.9. Festivaali levittäytyy ympäri Suomen toteuttaen tyyliltään vaihtelevia, korkealuokkaisia taideteoksia mitä erilaisimpiin kohteisiin.

Turkuun uusia taideteoksia on UPEA17-festivaalin myötä suunnitteilla kaikkiaan kolme. Teokset toteutetaan syyskuussa yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Aiemmin julkaistu Jussi TwoSevenin maalaus syntyy seitsemänmetriseen tornirakennelmaan Varissuolle. Turun kolmas teos julkaistaan lähiviikkoina.

Runosmäen teoksen toteuttamisessa ovat mukana Turun kaupunki, Visit Finland, Tikkurila, Taike ja dripit.fi.

 

UPEA17-kaupunkitaidefestivaalin aikana toteutetaan yli 20 pysyvää muraaliteosta 14 suomalaiskaupunkiin.

Mukana on useiden kerrostalojen teossarjoja, kokonaisen talon peittävä teos sekä Pohjoismaiden korkein muraali 50 metriin kohoavissa tehdassiiloissa.

Mittakaavansa vuoksi UPEA kirii jo toisena vuotenaan maailman keskeisimpien kaupunkitaidetapahtumien joukkoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Turun Varissuolle syntyy hätkähdyttävä taideteos syyskuussa – Suunnitteilla on samalla muitakin teoksia8.8.2017 12.34

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat