Paikalliset

Heli Inkinen ehdokkaaksi arkkipiispan vaaliin

Heli Inkinen

Timo Mäkipää

Rovasti, teologian tohtori Heli Inkinen on asettunut ehdokkaaksi arkkipiispan vaaliin. Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa arkkipiispan vaali tuli ajankohtaiseksi, kun nykyinen arkkipiispa Kari Mäkinen ilmoitti jäävänsä eläkkeelle 1.6.2018.

Inkinen on antanut suostumuksen ehdokkaaksi arkkipiispan vaalissa, ja tulevaan valitsijayhdistykseen on jo sitoutunut runsaasti äänioikeutettuja valitsijoita.

Inkisellä on laaja kokemus kirkollisen työn eri alueilta. Hän on työskennellyt seurakunnissa, hiippakunnassa ja kirkon keskushallinnossa. Inkinen on myös ansioitunut kirkolliskokouksen ja Suomen ekumeenisen neuvoston jäsenenä ja toiminut useiden kirkollisten järjestöjen tehtävissä.

Heli Inkinen on työskennellyt seurakuntalehtorina ja pappina Turun ja Kaarinan seurakunnissa reilut kymmenen vuotta. Hän on toiminut kasvatuksen hiippakuntasihteerinä arkkihiippakunnassa 20 vuoden ajan. Sinä aikana hän toimi hiippakuntadekaanin sijaisena ja osallistui tuomiokapitulin työskentelyyn.

Inkinen väitteli teologian tohtoriksi Åbo Akademissa vuonna 2013. Lisäksi Inkinen on toiminut tutkijana. Tällä hetkellä hän opettaa Åbo Akademin ekonomian laitoksella johtamista.

Inkinen on naimisissa. Hänellä on kaksi aikuista lasta ja kolme lastenlasta. Hän on syntynyt vuonna 1957.

Äänioikeus arkkipiispan vaaleissa on arkkihiippakunnan papeilla ja lehtoreilla sekä seurakuntien valitsemilla maallikkovalitsijoilla.

Maallikkovalitsijoita on yhtä monta kuin hiippakunnan äänioikeutettuja pappeja ja lehtoreita eli 603. Äänivaltaisia ovat myös kaikki kirkolliskokousedustajat sekä hiippakuntavaltuustojen, tuomiokapitulien ja kirkkohallituksen jäsenet. Kaikkiaan äänioikeus vaaleissa on 1525 henkilöllä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat