Tällaista makumaailmaa tarjoillaan Ikeassa

Ikean peruslihapulla-annos näyttää tältä.

Makutuomari

Broilerifilettä Ikean tyyliin.

Makutuomari

MAKUTUOMARI Ikean lihapullat ovat jo klassikon asemassa. Pitihän sitä siis Makutuomarinkin käydä annos maistamassa.

Ikean lihapullat ovat jo instituutio. Makutuomari on niitä muutaman kerran elämänsä aikana maistanut, mutta viime kerrasta on jo vuosia. Mielenkiinnolla lähdenkin katsomaan, miten ruokahommat Ikeassa hoituvat.

Itsepalvelukulttuuri on Ikeassa voimissaan. Tarjotin ja aterimet otetaan itse. Hieman hassulta tuntuu se, että ensin vitriineissä on näkyvillä jälkiruoat. Kun sen on valinnut, pääsee linjastolla vasta pääruokia miettimään.

Lihapullien lisäksi tarjolla on filevaihtoehtoja naudalla, lohella tai broilerilla. Valitsen normikoon lihapullat 5,59 euron hintaan. Annokseen mahtuu kymmenen pullaa, muusi tai ranskalaiset sekä ruskea kastike. Myös puolukkahilloa saa annokseen.

Salaattipiste on erikseen. Siellä valikoimissa on muun muassa kurkkua, tomaattia, kananmunaa ja fetaa. Pienen salaattikulhon hinta on 1,49 euroa.

Seuraavaksi valitaan juoma. Perusvesi kuuluu hintaan, mutta juomatarjontaa löytyy. Maitoa on myös rasvattomana versiona, vesiä on eri makuisina ja virvoitusjuomiakin voi ottaa.

Arkisena aamupäivänä ravintolassa on kohtuullisen hyvin tilaa. Ikkunapaikassa aurinko paistaa mukavasti sisään ja tunnelma on valoisa. Parkkipaikkanäkymät houkuttelevat vain pahimpia autojamppoja.

Lihapulloannos on ihan toimiva. Pullat ovat kohtuullisen meheviä ja muusikin maistuvaa. Puolukkahillo tuo annokseen mukavasti lisäsävyä.

Seuralainen antaa broilerifile-annokselleen myös ookoo-arvion.

Jälkiruoaksi nautin koneesta otettavan pehmiksen ja kahvin. Ne tuovat laskuun 3,50 euron lisän. Nopea ynnäys kertoo, että nyt Ikea-lounas alkaakin olla oikeiden ruokaravintoloiden lounashintaa.

Palvelu pelaa Ikeassa mainiosti ja kysyvää autetaan. Kokonaisuutena voi todeta, että homma toimii muutenkin. Ikeaa ei voi oikein verrata kunnon ruokaravintoloiden tarjontaan vaan vertailukohdat löytyvät enemmänkin pikaruokapaikoista tai työmaaruokaloista. Ikea on edullisen paikan maineessa, mutta kun ei tyydy ihan pelkkiin lihapulliin, saa samaan hintaan lounasta varsin laadukkaista ravintoloista.

toimitus