Vaalikoneemme on nyt avattu!

Vapaa-aika

Raunistulalla ja Pohjolalla on yhteinen kaupunginosaviikko

Turku on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011.

Junaradan varressa sijaitsevat Pohjola ja Raunistula ovat pääroolissa viikolla 22 Turun kulttuuripääkaupunkiohjelmaan kuuluvassa Kaupunginosaviikot-hankkeessa. Naapuriasuinalueet tarjoavat viikon verran osittain yhteistä ohjelmaa.

Viikko käynnistyy maanantaina Puu betonin puristuksessa -paneelikeskustelulla. Nimensä mukaisesti Auralan kansalaisopiston kello 17.30 alkava tilaisuus käsittelee puutaloasumisen murrosta. Alustuksena kuullaan Pohjolan alueen historiasta ja puutaloalueiden nykyroolista kaavoituksessa.

Maanantaina Auralassa avautuu myös Timo Knaapin valokuvanäyttely Satakunnantien varrella. Myöhemmin illalla järjestetään opastettu kävelykierros Raunistulassa. Seuraavana päivänä on vuorossa vastaava kävely Pohjolan maisemissa.

Kello 18 käynnistyy nähtävyyskierros syntisen ihanassa Raunistulassa. Raunistula tunnettiin aikoinaan tappeluista, prostituutiosta ja viinanmyynnistä. Alue on noista päivistä siistiytynyt, vielä voi kuitenkin aistia vanhan ajan henkeä.

Kierroksella kävellään mutkaista tietä, jonka varrella on asunut ja asuu yhä monia taiteilijoita.

Pohjola on viehättävien vanhojen pihapiirien ja rautateiden kaupunginosa. Junat ovat kulkeneet lähes 140 vuotta Pohjolan läpi. VR:n vanhassa konepajassa toimii nykyään kulttuuripääkaupungin keskus Logomo.

Turun ensimmäinen vuokrakasarmi Hennala sijaitsee Pohjolassa. Sen viihtyisään vanhaan pihapiiriin tutustutaan kierroksella. Lähtökierrokselle tapahtuu Aurakatu 2:sta.

Kas kummaa –ryhmä esittää keskiviikkona Auralassa näytelmän Voi pojat. Kapa Ahonen laulattaa väkeä. Timo Knaapi tarinoi asumisesta Pohjolassa. Runoryhmä Ehtopuale Ruusut esittää runoja ja laulavat lauluja. Iranilainen tanssiryhmä esittää persialaisia perinnetansseja.

Pohjolan pihat avautuvat yleisölle torstaina kello 12. Ohjelmassa on muun muassa kirpputoreja, asukkaiden omaa ohjelmaa, tekstiilisuunnittelijoiden Saanan ja Ollin kankaanpaino-workshoppia ja afrikkalaista musiikkia.

Barker-teatterissa on avoimet ovet lauantaina 4.6. Sunnuntaina vietetään Konsan kylvöjuhlia.

Viikon ohjelmassa on paljon muutakin tarjontaa. Ohjelman löytää kokonaisuudessaan osoitteesta www.turku2011.fi/kaupunginosaviikot

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat