Thaimaalaista pikaruokaa myyvä ravintola laajentaa Turkuun

Pääkokki Meena Paleekhan ja Roni Collin viime vuoden toukokuussa avatussa Porvoon Thai Street Food -ravintolassa.

Juha Perämäki

Porvoolaisen yrittäjän Roni Collinin thaimaalaista pikaruokaa myyvä Thai Street Food -ravintola laajenee Helsinkiin ja Turkuun.

Helsingin-ravintola avataan muutaman viikon kuluttua kivijalassa Sörnäisissä Vihonvuorenkadulla ja Turun moduulirakenteinen uudisrakennus Aurajoen tuntumassa vielä tämän vuoden puolella.

Kummastakin tulee 90-neliöisiä eli merkittävästi suurempia kuin Porvoon Aleksanterinkadulla viime vuoden toukokuussa avatusta. Porvoossa ravintolasta ei voitu asemakaavateknisistä syistä tehdä suurempaa.

– Olemme onnistuneet Porvoossa tosi hyvin. Pienestä koostaan huolimatta ravintola on toiminut loistavasti, Roni Collin kertoo.

Uudet ravintolat noudattavat suuremmasta koostaan huolimatta samaa konseptia kuin Porvoossa. Ravintolan sisustus on skandinaavisen hillitty. Menu on lyhyt ja ytimekäs, ruoka valmistuu nopeasti ja sen saa mukaansa tai voi syödä paikan päällä.

– Porvoossa myynnistä yli 70 prosenttia on take-away-annoksia, Roni Collin kertoo.

Thai Street Foodkin menestyy suositun katuruokailmiön imussa. Roni Collinille idea jäi itämään hänen asuessaan Ruotsissa, jossa thai-pikaruokaravintoloita on paljon.

Collin kertoo liikeideansa perustuvan siihen, että autenttiseen ja ammattitaidolla valmistettuun thai-ruokaan yhdistetään asiakkaita miellyttävät puitteet ja paikallinen palvelukulttuuri.

Collin aikoo avata uusia ravintoloita Helsingin ja Turun jälkeenkin, joten ketjusta voi jo puhua.

– Franchising-malliakin mietitään, mutta aika monta ravintolaa avataan ennen kuin se vaihtoehto otetaan käyttöön.

Käyttäjän Jyrki Hämäläinen kuva
Jyrki Hämäläinen