Vapaa-aika

Vähätori sai tunnustusta

Vähätori on saanut kunniamaininnan Vuoden 2011 Ympäristörakenne -kilpailussa. Perusteluissa todetaan, että "Vähätori on uudistettu erittäin taitavasti. Kunnostettu tori ei vaikuta uudelta, vaan henkii jatkuvuuden ja paikan historiallista luonnetta. Vanhaan on onnistuneesti liitetty uusia kerrostumia, kuten taiteilija Saara Ekströmin teräksinen Kertosäe -taideaita. Se rajaa Vähätoria vilkasliikenteisestä Linnankadusta. Vähätorin alue on yksi Turun hienoimmista kaupunkitiloista. Sen historialliset juuret juontavat Carl Ludvig Engelin Turun palon jälkeiseen asemakaavaan vuodelta 1828."

Vähätorin suunnittelusta vastasi Turun kaupungin ympäristö- ja kaavoitusviraston suunnittelutoimiston työryhmä, johon kuuluivat liikennesuunnitteluinsinööri Jaana Mäkinen, suunnittelurakennusmestari Juha Syrjänen, miljöösuunnittelija Tomi Hangisto ja suunnitteluinsinööri Heikki Virtanen. Ihmiselle parempi keskusta -hankkeessa toimii projektipäällikkönä Jaakko Rintanen Turun Kiinteistöliikelaitokselta.

Ympäristörakenne-kilpailussa ei kunniamainintoja ole viime vuosina juuri myönnetty. Kilpailun voitti Helsingin Eiranrannan kolmen puiston kokonaisuus.

Vuoden Ympäristörakenne -kilpailun tavoitteena on tehdä tunnetuksi ympäristökokonaisuuksia, joissa hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella on luotu esteettisesti ja toiminnallisesti kestävä, hyvä ympäristö. Palkinto jaettiin nyt 21. kerran.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat