WAMissa kaksipäiväinen elektronisen musiikin tapahtuma

WAMbience-tunnelmaa.

TMK/Johanna Seppä

Wäinö Aaltosen museossa järjestetään jo kolmatta kertaa elektronisen musiikin tapahtuma WAMbience. Tällä kertaa suurempana kuin koskaan. WAMbience Festivalissa musiikki, äänet, kuvat ja valot ottavat WAMin museotilan haltuun. Samalla kunnioitetaan 50 vuotta täyttänyttä museota ja sen arkkitehtuuria.

WAMbience on poikkitaiteinen viikonloppu, jonka pääfokus on elektronisessa musiikissa ja siihen liittyvissä visuaaleissa, mutta mukana on myös videotaidetta, sirkusta ja performanssia. Kaksipäiväinen festivaali lupaa kokemista ja tekemistä moneen makuun – niin aikuisille kuin lapsillekin. Lauantain ja sunnuntain maksuttomat päivätapahtumat ovat kaikille avoimia, lauantain maksulliselle iltaklubille ikäraja on 18 vuotta.

Lauantain päivätapahtuman ja samalla koko festivaalin avaa Jori Hulkkonen. Hänen jälkeensä lavalle astuu suomalaisen konemusiikin pioneeri Esa Kotilainen. Lisäksi luvassa on esimerkiksi upeaa video- ja äänitaidetta, jotka täyttävät koko veistossalin, syntetisaattorinäyttely ja Jimi Tenorin Sähkö the Movie -dokumentti.

WAMbience Festival huipentuu lauantain iltaklubissa, jossa kansainväliset elektronisen musiikin artistit Drvg Cvltvre (NL) ja Dexter (NL) esiintyvät kotimaisten huippunimien Mesakin ja DJ Burdockin kanssa. Visuaaleista vastaavat VJ Turu Sanoma ja VJ Fossa. Monitaiteinen ilta avataan kokeellisen sirkuksen esityksellä.

Sunnuntain päivätapahtumassa voi siirtyä ambient-joogasta suoraan DJn rytmittämälle brunssille Cafe Wäinöön. Performanssit ja videotaideprojisoinnit vuorottelevat kokeellisen sirkuksen kanssa. Tarjolla on myös perheohjelmaa lasten Teknomuskarin ja Teknobileiden muodossa.

WAMbience on toteutettu tiiviissä yhteistyössä monien kulttuuritoimijoiden kanssa, joista tärkeimpänä elektronisen musiikin yhdistys The X-Rust Organization. Lisäksi mukana ovat muun muassa New Performance Turku Festival, Turun Syntetisaattoriseura, Turun Taideakatemia ja Cafe Wäinö.

WAMbience 7.–8. lokakuuta

Käyttäjän Tomi Kangasniemi kuva
Tomi Kangasniemi