Paikalliset

Muistatko legendaarisen 1957:n? - Näin Sedun hullu idea sai alkunsa

- Vappuaatto 1992 oli yksi elämäni onnellisimpia päiviä. Silloin näin, että Bar 1957 otti ja lähti lentoon. Kaikki visioni, niin hulluja kuin ne tuohon aikaan olivatkin, toteutuivat.
Näin kertoo Seppo "Sedu" Koskinen tuoreessa elämäkerrassaan Yön kuningas. Kirjasta käy ilmi tarina, miten Sedun ura ravintolabisneksessä käynnistyi Turussa 25 vuotta sitten.
Bar 1957 sijaitsi Eerikinkadulla, Kauppatorin laidalla. Ravintolan perustaminen oli helppoa, koska SOK:n omistama tila oli remontoitu Sedun mukaan viimeisen päälle.
Sedu otti kumppaniksi Ressu Redfordin, jolla oli kontaktit joka toi starameininkiä ravintolatoimintaan ja tunsi kaikki paikalliset rokkarit.
- Idea omaan ravintolaan lähti siitä, että kävin itse paljon ulkona. Börsin lisäksi kävimme Ressun kanssa Seurahuoneella, Sociksessa ja Rendezvous-nimisessä paikassa, Sedu muistelee.
Hän myöntää, että ajatus perustaa 1950-luvun teemalla varustettu ravintola parikymppiselle asiakaskunnalle oli suoraan sanottuna hullu. Aluksi Bar 1957:ssä juotiin lähinnä olutta, kun Börsissä sekä Turo Nolvin perustamassa Puutarhakadun TimeOutissa kipattiin viinaa.
- Halusin TimeOutin jengin itselleni.
Eräänä lauantaina 1957:ssa kävi 2800 asiakasta. Silloin yläkerta oli jo avattu.
- Se oli hirveä määrä porukkaa, kun otetaan huomioon, että koko baarissa oli yhteensä 560 asiakaspaikkaa. 57:sta tuli aikansa hipsteriporukan kantapaikka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat